Ana içeriğe atla

DİYET PATATES SALATASI


Malzemeler:
  • 1 adet patates
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kıvırcık
  • 1 adet domates
  • 1 adet taze sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet mor lahana
  • Limon
  • Kırmızı pul biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz


Yapılışı:
  • Patatesleri haşlayın.
  • Kabuklarını temizleyip küp halinde doğrayın.
  • Yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Soğanı piyaz şeklinde doğrayın.
  • Sarımsakları ve havuçları rendeleyin.
  • Mor lahanayı ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri cam kaseye alın ve baharatları ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyu katarak karıştırın.
  • Dilerseniz domatesle süsleyebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta