Çileklerin en güzel en çekici haliyle muhteşem bir tart yapmak ister misiniz?
Malzemeler :
Kolay Tart Tabanı için :
- 1 Paket Pötibör Bisküvi
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı (45g) (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
Pastacı Kreması için :
- 5 Su Bardağı Süt (500ml)
- 1 Çay Bardağı Buğday Unu (50g)
- ½ Çay Bardağı Mısır Nişastası (20g)
- 4 Yumurta Sarısı
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- Beyaz çikolata (100g) (isteğe göre)
Süsleme için :
- Yıkanmış ve Ayıklanmış Taze Çilek
- Krem Şanti (İsteğe Göre)
- Pudra Şekeri
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
- Tart tabanı için, bisküvi ve tereyağını rondoda çekin.
- Beraberce 16 cm’lik bir tart kabına veya küçük tart kalıplarına parmaklarınızla bastırarak kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 8 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
- Pastacı kreması için, tüm malzemeyi (çikolata hariç), bir sos tenceresine alın, spatula ile karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ateşten alın. Ilınmaya bırakın.
- Eğer kremanızı beyaz çikolatalı tercih ederseniz, beyaz çikolatayı rendeleyin ve ocaktan aldıktan sonra sıcak krema içerisinde eriterek karıştırın.
- Krema ılındıktan sonra, soğuyan tart tabanına dökerek 10-15 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra taze çilekleri küçüklerin yardımıyla kremanın üzerine dizerek, buzdolabında soğutun.
- Üzerine Pudra Şekeri eleyerek veya Krem Şanti ile soğuk servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder