Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ TART


Çileklerin en güzel en çekici haliyle muhteşem bir tart yapmak ister misiniz?


Malzemeler :
Kolay Tart Tabanı için :
  • 1 Paket Pötibör Bisküvi
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı (45g) (Soğuk ve küp küp kesilmiş)


Pastacı Kreması için :
  • 5 Su Bardağı Süt (500ml)
  • 1 Çay Bardağı Buğday Unu (50g)
  • ½ Çay Bardağı Mısır Nişastası (20g)
  • 4 Yumurta Sarısı
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • Beyaz çikolata (100g) (isteğe göre)


Süsleme için :
  • Yıkanmış ve Ayıklanmış Taze Çilek
  • Krem Şanti (İsteğe Göre)
  • Pudra Şekeri



Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Tart tabanı için, bisküvi ve tereyağını rondoda çekin.
  • Beraberce 16 cm’lik bir tart kabına veya küçük tart kalıplarına parmaklarınızla bastırarak kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 8 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Pastacı kreması için, tüm malzemeyi (çikolata hariç), bir sos tenceresine alın, spatula ile karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ateşten alın. Ilınmaya bırakın.
  • Eğer kremanızı beyaz çikolatalı tercih ederseniz, beyaz çikolatayı rendeleyin ve ocaktan aldıktan sonra sıcak krema içerisinde eriterek karıştırın.
  • Krema ılındıktan sonra, soğuyan tart tabanına dökerek 10-15 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra taze çilekleri küçüklerin yardımıyla kremanın üzerine dizerek, buzdolabında soğutun.
  • Üzerine Pudra Şekeri eleyerek veya Krem Şanti ile soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta