ÇİLEKLİ TART


Çileklerin en güzel en çekici haliyle muhteşem bir tart yapmak ister misiniz?


Malzemeler :
Kolay Tart Tabanı için :
  • 1 Paket Pötibör Bisküvi
  • 3 Çorba Kaşığı Tereyağı (45g) (Soğuk ve küp küp kesilmiş)


Pastacı Kreması için :
  • 5 Su Bardağı Süt (500ml)
  • 1 Çay Bardağı Buğday Unu (50g)
  • ½ Çay Bardağı Mısır Nişastası (20g)
  • 4 Yumurta Sarısı
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker (90g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • Beyaz çikolata (100g) (isteğe göre)


Süsleme için :
  • Yıkanmış ve Ayıklanmış Taze Çilek
  • Krem Şanti (İsteğe Göre)
  • Pudra Şekeri



Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Tart tabanı için, bisküvi ve tereyağını rondoda çekin.
  • Beraberce 16 cm’lik bir tart kabına veya küçük tart kalıplarına parmaklarınızla bastırarak kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de 8 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Pastacı kreması için, tüm malzemeyi (çikolata hariç), bir sos tenceresine alın, spatula ile karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ateşten alın. Ilınmaya bırakın.
  • Eğer kremanızı beyaz çikolatalı tercih ederseniz, beyaz çikolatayı rendeleyin ve ocaktan aldıktan sonra sıcak krema içerisinde eriterek karıştırın.
  • Krema ılındıktan sonra, soğuyan tart tabanına dökerek 10-15 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra taze çilekleri küçüklerin yardımıyla kremanın üzerine dizerek, buzdolabında soğutun.
  • Üzerine Pudra Şekeri eleyerek veya Krem Şanti ile soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar