ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ


Merhabalar,çileklerin yavaş yavaş çıktığı günlerde cıvıl cıvıl enfes bir kurabiye denemek ister misiniz?

Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/3 su bardağı krema
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek
  • Üzeri için 2 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı:
  • Un, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Kuru karışıma tereyağı eklenir kırıntı şeklinde bir hamur elde edilir.
  • Krema eklenir yumuşakça bir hamur elde edilir.
  • Minik küpler halinde dilimlenmiş çilekler limon suyu ile harmanlanır.
  • Hamura çilekler katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla çilekli hamurdan parçalar koyulur.
  • Hamurların üzerine toz şeker serpilir.
  • 190 dereceye ayarlanış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir.



Yorumlar