Merhabalar,çileklerin yavaş yavaş çıktığı günlerde cıvıl cıvıl enfes bir kurabiye denemek ister misiniz?
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1/3 su bardağı krema
- 60 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek
- Üzeri için 2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Un, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
- Kuru karışıma tereyağı eklenir kırıntı şeklinde bir hamur elde edilir.
- Krema eklenir yumuşakça bir hamur elde edilir.
- Minik küpler halinde dilimlenmiş çilekler limon suyu ile harmanlanır.
- Hamura çilekler katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla çilekli hamurdan parçalar koyulur.
- Hamurların üzerine toz şeker serpilir.
- 190 dereceye ayarlanış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder