Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ


Merhabalar,çileklerin yavaş yavaş çıktığı günlerde cıvıl cıvıl enfes bir kurabiye denemek ister misiniz?

Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1/3 su bardağı krema
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı küp küp dilimlenmiş çilek
  • Üzeri için 2 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı:
  • Un, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
  • Kuru karışıma tereyağı eklenir kırıntı şeklinde bir hamur elde edilir.
  • Krema eklenir yumuşakça bir hamur elde edilir.
  • Minik küpler halinde dilimlenmiş çilekler limon suyu ile harmanlanır.
  • Hamura çilekler katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla çilekli hamurdan parçalar koyulur.
  • Hamurların üzerine toz şeker serpilir.
  • 190 dereceye ayarlanış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler fırından çıkarıldıktan sonra biraz dinlendirilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta