ÇİKOLATALI MUSLU KALP PASTA


Malzemeler:
Mus Hamuru için :
  • 1 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (240g)
  • 6  Adet Yumurta
  • Bitter Kuvertür Çikolata (400g)
  • 15 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (260g)


Ganaj Krema için :
  • Bitter Kuvertür Çikolata (200g)
  • 1 Su Bardağı Süt Kreması (200ml)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın. Kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayarak önceden hazırlayın.
  • Bitter çikolatayı ince dilimleyerek hazırlayın. Ben-mari usulü, ocakta orta ateşte içi 3-4 parmak su dolu bir sos tenceresi (veya çaydanlık) üzerine ikinci bir tencere veya ben-mari tavası yerleştirip su buharında eritin. Arada bir karıştırarak ılımaya bırakın.
  • Yumurtaların akları ve sarılarını birbirinden ayırın.
  • Erimiş çikolataya önce şekeri ilave edip spatula ile karıştırın, ardından yumurtaları teker teker ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edin.
  • Yumurta aklarını, tuz ile beraber mikser yardımıyla, beyazlayıp köpüklenip kabarana kadar çırpın.
  • Yumurta akı karışımını da çikolatalı karışıma ekleyip, spatula ile karıştırdıktan sonra, kalp şeklinde kek kalıplarına dökün.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 45-50 dakika pişirin.
  • Süt kremasını, sos tenceresine alıp ısıtın, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, bitter çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin.
  • Soğuyan çikolatalı mus kekler üzerine, hazırladığınız bitter çikolatalı ganaj kremayı döküp, spatula ile yayın, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Yorumlar