Malzemeler:
- 1 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (240g)
- 6 Adet Yumurta
- Bitter Kuvertür Çikolata (400g)
- 15 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (260g)
Ganaj Krema için :
- Bitter Kuvertür Çikolata (200g)
- 1 Su Bardağı Süt Kreması (200ml)
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın. Kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayarak önceden hazırlayın.
- Bitter çikolatayı ince dilimleyerek hazırlayın. Ben-mari usulü, ocakta orta ateşte içi 3-4 parmak su dolu bir sos tenceresi (veya çaydanlık) üzerine ikinci bir tencere veya ben-mari tavası yerleştirip su buharında eritin. Arada bir karıştırarak ılımaya bırakın.
- Yumurtaların akları ve sarılarını birbirinden ayırın.
- Erimiş çikolataya önce şekeri ilave edip spatula ile karıştırın, ardından yumurtaları teker teker ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edin.
- Yumurta aklarını, tuz ile beraber mikser yardımıyla, beyazlayıp köpüklenip kabarana kadar çırpın.
- Yumurta akı karışımını da çikolatalı karışıma ekleyip, spatula ile karıştırdıktan sonra, kalp şeklinde kek kalıplarına dökün.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 45-50 dakika pişirin.
- Süt kremasını, sos tenceresine alıp ısıtın, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, bitter çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin.
- Soğuyan çikolatalı mus kekler üzerine, hazırladığınız bitter çikolatalı ganaj kremayı döküp, spatula ile yayın, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder