Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI MUSLU KALP PASTA


Malzemeler:
Mus Hamuru için :
  • 1 ½ Su Bardağı Pudra Şekeri (240g)
  • 6  Adet Yumurta
  • Bitter Kuvertür Çikolata (400g)
  • 15 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (260g)


Ganaj Krema için :
  • Bitter Kuvertür Çikolata (200g)
  • 1 Su Bardağı Süt Kreması (200ml)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)


Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın. Kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayarak önceden hazırlayın.
  • Bitter çikolatayı ince dilimleyerek hazırlayın. Ben-mari usulü, ocakta orta ateşte içi 3-4 parmak su dolu bir sos tenceresi (veya çaydanlık) üzerine ikinci bir tencere veya ben-mari tavası yerleştirip su buharında eritin. Arada bir karıştırarak ılımaya bırakın.
  • Yumurtaların akları ve sarılarını birbirinden ayırın.
  • Erimiş çikolataya önce şekeri ilave edip spatula ile karıştırın, ardından yumurtaları teker teker ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edin.
  • Yumurta aklarını, tuz ile beraber mikser yardımıyla, beyazlayıp köpüklenip kabarana kadar çırpın.
  • Yumurta akı karışımını da çikolatalı karışıma ekleyip, spatula ile karıştırdıktan sonra, kalp şeklinde kek kalıplarına dökün.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 45-50 dakika pişirin.
  • Süt kremasını, sos tenceresine alıp ısıtın, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, bitter çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin.
  • Soğuyan çikolatalı mus kekler üzerine, hazırladığınız bitter çikolatalı ganaj kremayı döküp, spatula ile yayın, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta