Malzemeler :
- 5 Tepeleme Su Bardağı Buğday Unu(550g)
- ¾ Paket Pakmaya Yaş Maya (30g)
- 3 ½ Çay Bardağı Süt (350g)
- 1 Adet Yumurta
- 6 Yemek Kaşığı Tereyağı (90g)
- 1 Çay Bardağı Şeker (90g)
- 2 Çay Kaşığı Tuz (3-3.5g)
- 1½ Çay Bardağı Damla Çikolata
Üstü için :
- 1 Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Tarçın (isteğe göre)
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
- Yaş mayayı tarifteki süt miktarının yarısı ile karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin.
- Bir karıştırma kabına buğday ununuzu eleyin. Üzerini yaş maya ve süt karışımını, yumurtayı ekleyin.
- Damla Çikolata en son olmak üzere tüm malzemeleri de üzerine ilave edin ve 15 dakika yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayarak, küçük toplar hazırlayın.
- Yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına yanyana veya pişirme kağıdı serilmiş tepsilere dizerek, oda sıcaklığında 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan ekmeklerin üzerine, bir fırça yardımıyla çırpılmış 1 yumurta karışımının yarısını sürün. İsteğinize göre üzerine tarçın serpiştirin.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
- Kahvaltı veya okul dönüşünde yanında çeşitli marmelatlar ve fındık ezmeleri ile servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder