Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI MİNİK EKMEKLER


Malzemeler :
Ekmek Hamuru için :
  • 5 Tepeleme Su Bardağı Buğday Unu(550g)
  • ¾ Paket Pakmaya Yaş Maya (30g)
  • 3 ½ Çay Bardağı Süt (350g)
  • 1 Adet Yumurta
  • 6 Yemek Kaşığı Tereyağı (90g)
  • 1 Çay Bardağı Şeker (90g)
  • 2 Çay Kaşığı Tuz (3-3.5g)
  • 1½ Çay Bardağı Damla Çikolata


Üstü için :
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Tarçın (isteğe göre)


 Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Yaş mayayı tarifteki süt miktarının yarısı ile karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabına buğday ununuzu eleyin. Üzerini yaş maya ve süt karışımını, yumurtayı ekleyin.
  • Damla Çikolata en son olmak üzere tüm malzemeleri de üzerine ilave edin ve 15 dakika yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayarak, küçük toplar hazırlayın.
  • Yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına yanyana veya pişirme kağıdı serilmiş tepsilere dizerek, oda sıcaklığında 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ekmeklerin üzerine, bir fırça yardımıyla çırpılmış 1 yumurta karışımının yarısını sürün. İsteğinize göre üzerine tarçın serpiştirin.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Kahvaltı veya okul dönüşünde yanında çeşitli marmelatlar ve fındık ezmeleri ile servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta