ÇİKOLATALI MİNİK EKMEKLER


Malzemeler :
Ekmek Hamuru için :
  • 5 Tepeleme Su Bardağı Buğday Unu(550g)
  • ¾ Paket Pakmaya Yaş Maya (30g)
  • 3 ½ Çay Bardağı Süt (350g)
  • 1 Adet Yumurta
  • 6 Yemek Kaşığı Tereyağı (90g)
  • 1 Çay Bardağı Şeker (90g)
  • 2 Çay Kaşığı Tuz (3-3.5g)
  • 1½ Çay Bardağı Damla Çikolata


Üstü için :
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Tarçın (isteğe göre)


 Yapılışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Yaş mayayı tarifteki süt miktarının yarısı ile karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin.
  • Bir karıştırma kabına buğday ununuzu eleyin. Üzerini yaş maya ve süt karışımını, yumurtayı ekleyin.
  • Damla Çikolata en son olmak üzere tüm malzemeleri de üzerine ilave edin ve 15 dakika yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayarak, küçük toplar hazırlayın.
  • Yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına yanyana veya pişirme kağıdı serilmiş tepsilere dizerek, oda sıcaklığında 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan ekmeklerin üzerine, bir fırça yardımıyla çırpılmış 1 yumurta karışımının yarısını sürün. İsteğinize göre üzerine tarçın serpiştirin.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın.
  • Kahvaltı veya okul dönüşünde yanında çeşitli marmelatlar ve fındık ezmeleri ile servis edebilirsiniz. 

Yorumlar