ÇİKOLATALI MİNİ AŞK TARTLARI


Malzemeler :
Tart Tabanı İçin :
  • 2 1/2 Su Bardağı Buğday Unu (250g)
  • 1 Küçük Paket Tereyağı (200g) (Soğuk)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 ½ Çay Bardağı Pudra Şekeri (90g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Tutam Tuz
  • Bitter Çikolata (40g)

Tuzlu Karamel için :
  • 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (120g)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)
  • 1 Çay Bardağı Süt Kreması (100g)
  • 1 Çay Kaşığı Tuz


Ganaj Krema için :
  • 1 Kutu Süt Kreması (200ml)
  • Bitter Çikolata (300g)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)


Süsleme için (isteğe göre) :
  • File Badem
  • Pudra Şekeri
  • Kakao


Yapılışı:
  • Tart tabanı için, tereyağı ve şekeri bir çorpma kabına alın. Bir tutam tuz ekleyip, mikser yardımı  ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Üzerine Şekerli Vanilin ve portakal kabuğu rendesi ilave edip, kısaca çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları bir kasede çırpıp, karışıma ilave edin. 2-3 dakika düşük devirde çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışıma unu eleyerek ilave edin, ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek kısaca yoğurun. Tart tabanı hazırladığınız için fazla yoğurmaktan kaçının.
  • Tart tabanı için hazırladığınız hamuru strec film ile sarıp, 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırınınızı önceden 165oC ısıtın.
  • Buzdolabından aldığınız tart hamurlarından parçalar koparıp, yağladığınız mini tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıtlarını koyup, ağırlık yapması amacıyla pişmemiş kuru fasulye doldurun.
  • 5-6 dakika pişirdikten sonra fırından alın, tabanların üzerlerindekileri alıp,  soğumaya bırakın.
  • Bitter çikolatayı ben-mari (bain-marie)  usulü eritip, kalıptan çıkarttığınız soğuk tart tabanlarına sürün.
  • Tuzlu karamel için çelik bir sos tavasında şekeri karamelize olana dek ısıtın, karıştırmayın. Rengini aldığında kauçuk spatula ile karıştırın.
  • Kremayı başka bir tencerede kaynatıp, yavaş yavaş karamele ilave edin. Fokurdayıp, kaynamaya bırakın. Tüm kremayı eklediğinizde, orta kısık ateşte tereyağı ve tuzu ekleyip, 6-8 dakika karıştırın.
  • Tuzlu karamel hazır olduğunda 7-8 dakika soğutup, tartların yarısına kadar dökün.
  • Ganaj kreması için, süt kreması ve tereyağını bir sos tenceresinde kaynatıp, kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  • Çikolata ilave edip, eriyene dek karıştırın.
  • Hazırladığınız ganajı tartlara, karamellerin üzerine dökün.
  • Servis öncesi üzerini file badem, pudra şekeri veya kakao serpiştirerek süsleyip servis yapın.

Yorumlar