Malzemeler :
- 2 1/2 Su Bardağı Buğday Unu (250g)
- 1 Küçük Paket Tereyağı (200g) (Soğuk)
- 2 Adet Yumurta
- 1 ½ Çay Bardağı Pudra Şekeri (90g)
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- 1 Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Tutam Tuz
- Bitter Çikolata (40g)
Tuzlu Karamel için :
- 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (120g)
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)
- 1 Çay Bardağı Süt Kreması (100g)
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Ganaj Krema için :
- 1 Kutu Süt Kreması (200ml)
- Bitter Çikolata (300g)
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)
Süsleme için (isteğe göre) :
- File Badem
- Pudra Şekeri
- Kakao
Yapılışı:
- Tart tabanı için, tereyağı ve şekeri bir çorpma kabına alın. Bir tutam tuz ekleyip, mikser yardımı ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
- Üzerine Şekerli Vanilin ve portakal kabuğu rendesi ilave edip, kısaca çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları bir kasede çırpıp, karışıma ilave edin. 2-3 dakika düşük devirde çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışıma unu eleyerek ilave edin, ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek kısaca yoğurun. Tart tabanı hazırladığınız için fazla yoğurmaktan kaçının.
- Tart tabanı için hazırladığınız hamuru strec film ile sarıp, 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Fırınınızı önceden 165oC ısıtın.
- Buzdolabından aldığınız tart hamurlarından parçalar koparıp, yağladığınız mini tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıtlarını koyup, ağırlık yapması amacıyla pişmemiş kuru fasulye doldurun.
- 5-6 dakika pişirdikten sonra fırından alın, tabanların üzerlerindekileri alıp, soğumaya bırakın.
- Bitter çikolatayı ben-mari (bain-marie) usulü eritip, kalıptan çıkarttığınız soğuk tart tabanlarına sürün.
- Tuzlu karamel için çelik bir sos tavasında şekeri karamelize olana dek ısıtın, karıştırmayın. Rengini aldığında kauçuk spatula ile karıştırın.
- Kremayı başka bir tencerede kaynatıp, yavaş yavaş karamele ilave edin. Fokurdayıp, kaynamaya bırakın. Tüm kremayı eklediğinizde, orta kısık ateşte tereyağı ve tuzu ekleyip, 6-8 dakika karıştırın.
- Tuzlu karamel hazır olduğunda 7-8 dakika soğutup, tartların yarısına kadar dökün.
- Ganaj kreması için, süt kreması ve tereyağını bir sos tenceresinde kaynatıp, kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Çikolata ilave edip, eriyene dek karıştırın.
- Hazırladığınız ganajı tartlara, karamellerin üzerine dökün.
- Servis öncesi üzerini file badem, pudra şekeri veya kakao serpiştirerek süsleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder