Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI MİNİ AŞK TARTLARI


Malzemeler :
Tart Tabanı İçin :
  • 2 1/2 Su Bardağı Buğday Unu (250g)
  • 1 Küçük Paket Tereyağı (200g) (Soğuk)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 ½ Çay Bardağı Pudra Şekeri (90g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • 1 Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Tutam Tuz
  • Bitter Çikolata (40g)

Tuzlu Karamel için :
  • 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (120g)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)
  • 1 Çay Bardağı Süt Kreması (100g)
  • 1 Çay Kaşığı Tuz


Ganaj Krema için :
  • 1 Kutu Süt Kreması (200ml)
  • Bitter Çikolata (300g)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (35g)


Süsleme için (isteğe göre) :
  • File Badem
  • Pudra Şekeri
  • Kakao


Yapılışı:
  • Tart tabanı için, tereyağı ve şekeri bir çorpma kabına alın. Bir tutam tuz ekleyip, mikser yardımı  ile 3-4 dakika çırparak karıştırın.
  • Üzerine Şekerli Vanilin ve portakal kabuğu rendesi ilave edip, kısaca çırpmaya devam edin.
  • Yumurtaları bir kasede çırpıp, karışıma ilave edin. 2-3 dakika düşük devirde çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışıma unu eleyerek ilave edin, ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek kısaca yoğurun. Tart tabanı hazırladığınız için fazla yoğurmaktan kaçının.
  • Tart tabanı için hazırladığınız hamuru strec film ile sarıp, 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırınınızı önceden 165oC ısıtın.
  • Buzdolabından aldığınız tart hamurlarından parçalar koparıp, yağladığınız mini tart kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıtlarını koyup, ağırlık yapması amacıyla pişmemiş kuru fasulye doldurun.
  • 5-6 dakika pişirdikten sonra fırından alın, tabanların üzerlerindekileri alıp,  soğumaya bırakın.
  • Bitter çikolatayı ben-mari (bain-marie)  usulü eritip, kalıptan çıkarttığınız soğuk tart tabanlarına sürün.
  • Tuzlu karamel için çelik bir sos tavasında şekeri karamelize olana dek ısıtın, karıştırmayın. Rengini aldığında kauçuk spatula ile karıştırın.
  • Kremayı başka bir tencerede kaynatıp, yavaş yavaş karamele ilave edin. Fokurdayıp, kaynamaya bırakın. Tüm kremayı eklediğinizde, orta kısık ateşte tereyağı ve tuzu ekleyip, 6-8 dakika karıştırın.
  • Tuzlu karamel hazır olduğunda 7-8 dakika soğutup, tartların yarısına kadar dökün.
  • Ganaj kreması için, süt kreması ve tereyağını bir sos tenceresinde kaynatıp, kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
  • Çikolata ilave edip, eriyene dek karıştırın.
  • Hazırladığınız ganajı tartlara, karamellerin üzerine dökün.
  • Servis öncesi üzerini file badem, pudra şekeri veya kakao serpiştirerek süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta