ÇİKOLATALI KALP KURABİYELER


Malzemeler :
1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (165g)
1/2 Çay Bardağı Kakao (20g)
½ Paket Hamur Kabartma Tozu (5g)
Tereyağı (110g)
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Esmer Şeker  (175g)
1 Paket Şekerli Vanilin
Bitter Damla Çikolata  (250g)
½ Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı:
Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp, ısıtın.
Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırparak karıştırın. Çok fazla çırpıp krem kıvamına gelmesine izin vermeyin.
Yumurta ve Şekerli Vanilin’i ekleyin. Spatula veya tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
Unu, tuzu, Hamur Kabartma Tozu ve Kakao’yu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
En son damla çikolataları da ekleyip ellerinizle yoğurarak karıştırın. Eğer hamur çok sert ise, 1-2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kapatıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından aldığınız kurabiye hamurunu 1-2 dakika oda ısısında beklettikten sonra, merdane yardımı ile 1 cm inceliğinde açın, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları  ile kesip, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

Önceden 190°C ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Yorumlar