Ana içeriğe atla

ÇİKOLATALI KALP KURABİYELER


Malzemeler :
1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (165g)
1/2 Çay Bardağı Kakao (20g)
½ Paket Hamur Kabartma Tozu (5g)
Tereyağı (110g)
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Esmer Şeker  (175g)
1 Paket Şekerli Vanilin
Bitter Damla Çikolata  (250g)
½ Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı:
Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp, ısıtın.
Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırparak karıştırın. Çok fazla çırpıp krem kıvamına gelmesine izin vermeyin.
Yumurta ve Şekerli Vanilin’i ekleyin. Spatula veya tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
Unu, tuzu, Hamur Kabartma Tozu ve Kakao’yu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
En son damla çikolataları da ekleyip ellerinizle yoğurarak karıştırın. Eğer hamur çok sert ise, 1-2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kapatıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından aldığınız kurabiye hamurunu 1-2 dakika oda ısısında beklettikten sonra, merdane yardımı ile 1 cm inceliğinde açın, kalp şeklindeki kurabiye kalıpları  ile kesip, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

Önceden 190°C ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta