Ana içeriğe atla

CAFE DE PARİS SOSLU BONFİLE


Malzemeler:
  • 500 gr. Bonfile




Sosu için Malzemeler:
  • 200 gr. tereyağı
  • 70 gr. krema
  • 50 gr. rokfor peyniri
  • 3 gr. köri
  • 3 gr. zerdeçal
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı hardal
  • tuz – karabiber
  • zeytinyağı


Yapılışı:
  • Sos için bir tencerede tereyağını eritin.
  • Bütün malzemeyi ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Etleri izli bir tavada iki yüzünü de pişirin. Pişen etleri kesme tahtasına alıp 1′er parmak kalınlığında dilimler kesin.
  • Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Not:Bol patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta