Malzemeler:
- 500 gr. Bonfile
Sosu için Malzemeler:
- 200 gr. tereyağı
- 70 gr. krema
- 50 gr. rokfor peyniri
- 3 gr. köri
- 3 gr. zerdeçal
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam kimyon
- 2 diş sarımsak
- 2 tepeleme tatlı kaşığı hardal
- tuz – karabiber
- zeytinyağı
Yapılışı:
- Sos için bir tencerede tereyağını eritin.
- Bütün malzemeyi ekleyip sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Etleri izli bir tavada iki yüzünü de pişirin. Pişen etleri kesme tahtasına alıp 1′er parmak kalınlığında dilimler kesin.
- Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Not:Bol patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder