BOL TAHILLI POĞAÇA TARİFİ


Malzemeler:
  • 3 su bardağı tahıllı un
  • 10 gram yaş maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı çiğ krema
  • 3 çorba kaşığı kepek
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 yumurta akı
  • Çekirdek içleri, keten tohumu, çörekotu, susam


Yapılışı:
  • Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın.
  • Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
  • Üzerine şeker, krema, tereyağı, mahlep, kalan unu ekleyip birlikte yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin.
  • Daha sonra hamurdan parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • İçlerine rendelenmiş peyniri yerleştirin ve kapatın.
  • Fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta akını sürüp keten tohumu ve diğer baharatları bolca üzerlerine serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın.


Yorumlar