Malzemeler:
- 3 su bardağı tahıllı un
- 10 gram yaş maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı çiğ krema
- 3 çorba kaşığı kepek
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 200 gram kaşar peyniri
- 1 yumurta akı
- Çekirdek içleri, keten tohumu, çörekotu, susam
Yapılışı:
- Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın.
- Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
- Üzerine şeker, krema, tereyağı, mahlep, kalan unu ekleyip birlikte yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 30 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin.
- Daha sonra hamurdan parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
- İçlerine rendelenmiş peyniri yerleştirin ve kapatın.
- Fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta akını sürüp keten tohumu ve diğer baharatları bolca üzerlerine serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın.
Yorumlar
Yorum Gönder