Malzemeler:
4 kereviz
1 büyük veya 2 küçük ayva
1 kuru soğan
2 havuç
1 portakal suyu
1 limon suyu
Zeytinyağı
1 avuç dolma fıstığı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 büyük veya 2 küçük ayva
1 kuru soğan
2 havuç
1 portakal suyu
1 limon suyu
Zeytinyağı
1 avuç dolma fıstığı
1 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Kerevizleri
ve ayvaları iri iri doğrayın. Limon suyu eklediğiniz suya koyun ki,
kararmasınlar. (Ayvaları ne kadar iri doğrasanız, o kadar iyi. Yoksa kerevizler
pişene kadar dağılıyor. Hatta kabuğunu üzerine bıraksanız daha da iyi.)
Havuçları da iri iri doğrayın.
Ufak bir
tavada, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve dolma fıstıklarını biraz
zeytinyağında soteleyin. Çok pişmelerine gerek yok, nasılsa kerevizlerle de
pişecekler.
Geniş bir
tencereye kereviz, ayva ve havucun yarısını karıştırarak koyun. Arasına
sotelenmiş soğanların yarısını ekleyin. Biraz toz şeker, biraz tuz serpin.
Üzerine kalan kereviz, ayva ve havuçları koyun. Üzerine soğanlar, biraz daha
toz şeker ve tuz. En üstüne portakal ve limon suyunu dökün, zeytinyağı gezdirip
kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder