Ana içeriğe atla

AYVALI KEREVİZ TARİFİ


Malzemeler:
4 kereviz
1 büyük veya 2 küçük ayva
1 kuru soğan
2 havuç
1 portakal suyu
1 limon suyu
Zeytinyağı
1 avuç dolma fıstığı
1 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Kerevizleri ve ayvaları iri iri doğrayın. Limon suyu eklediğiniz suya koyun ki, kararmasınlar. (Ayvaları ne kadar iri doğrasanız, o kadar iyi. Yoksa kerevizler pişene kadar dağılıyor. Hatta kabuğunu üzerine bıraksanız daha da iyi.) Havuçları da iri iri doğrayın.
Ufak bir tavada, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ve dolma fıstıklarını biraz zeytinyağında soteleyin. Çok pişmelerine gerek yok, nasılsa kerevizlerle de pişecekler.

Geniş bir tencereye kereviz, ayva ve havucun yarısını karıştırarak koyun. Arasına sotelenmiş soğanların yarısını ekleyin. Biraz toz şeker, biraz tuz serpin. Üzerine kalan kereviz, ayva ve havuçları koyun. Üzerine soğanlar, biraz daha toz şeker ve tuz. En üstüne portakal ve limon suyunu dökün, zeytinyağı gezdirip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta