Ana içeriğe atla

AVOKADOLU DİYET SALATA


Malzemeler:
  • 1 adet göbek salata
  • 5 adet çeri domates
  • 1 adet havuç
  • 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 1 adet avokado
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet kuzukulağı
  • Sirke ya da hardal


Yapılışı:
  • Yeşillikleri ve kuzukulağını çok iyi yıkayıp süzülmelerini sağlayın.
  • Bu tip salatalar yaparken yaprakların kuru olması çok önemlidir.
  • Üzerine koyduğunuz sosun lezzetinin akmamasını sağlar.
  • Sosu için sirke, limon ve zeytinyağını iyice çırpın.
  • Derin bir kabın içinde domateslerle birlikte harmanlayın.
  • Üzerine sosu dökün ve servis tabaklarına aktarın.
  • Havucu uzun doğrayın.
  •  Avokadonun ortasından ikiye bölüp çekirdeğini çıkartın ve dilimleyin.
  • Fıstıkları tavada kızartıp diğer malzemelerle birlikte salatanın üzerine ekleyin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta