Ana içeriğe atla

AŞK PASTASI TARİFİ


Malzemeler:
Kalp şeklinde hazır çikolatalı pandispanya (kalp şeklinde bulamazsanız yuvaklak pandispanya alıp kesebilirsiniz.)
500 gr. çilek

Kreması için:
1 paket sade krem şanti
1 paket çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
Pandispanyanın tabanını yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.
Sade krem şantiyi ve çilekli kremşantiyi ayrı kaplarda birer bardak süt ile 5 dk. çırparak hazırlayın ve sertleşmesi için dolaba koyun.
Bu esnada çilekleri iyice yıkayıp ince ince dilimleyin.
İyice soğumuş olan sade krem şantiyi tabanın üstüne yayın, üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin ve çileklerin üzerin bir kat daha krem şanti sürün.
Pandispanyanın tavanını yerleştirin, çilekli krem şantiyi üzerine ve yanlarına yedirin, spatula yardımıyla düzeltin.
Pastanın kenarlarını pasta süsüyle renklendirin.

Dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta