Ana içeriğe atla

AŞK KURABİYESİ


Arkadaşlar pastanelerden aldığımız kurabiyeleri evimizde kendi el emeğimizle yapsak güzel olmaz mı? 
Bir de bunu farklı şekillerde yapsak...
Ben Sevgililer gününe özel kalpli kurabiye seçtim üstelik çok pratik bir süslemeyle aynı pastaneden alınmış gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata


Yapılışı:
  • Margarin, sıvıyağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini mutfak robotu ile krema şekline gelene kadar çırpın ve daha sonra vanilyayı ekleyin 2 dk daha çırpın.
  • Ardından unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin ve 10 dk dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tezgâhta açıp kalp kalıplarıyla kesin ve yağlı fırın tepsisine dizin.
  • 170 derecelik ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Çikolataları benmari usulü eritin kurabiyeleriniz soğuduğunda kurabiyenin yarısını çikolataya batırıp çıkartın.
  • Çikolatanın donması için 15 dk buzdolabında bekletin çıkardıktan sonra servis yapabilirisiniz.
  • Not: Kabartma tozunu kurabiyelerin şekli bozulmasın diye ilave etmedim, ayrıca kurabiyeleriniz fırından çıktığında yumuşak olacaktır soğurken sertleşecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta