Ana içeriğe atla

AŞK CUPCAKE TARİFİ


Malzemeler :
Kapkek Hamuru için :

·        2 Su Bardağı Buğday Unu (200-220g) (Elenmiş)
·        ½ Paket Hamur Kabartma Tozu
·        2 ½ Su Bardağı Süt (250ml)
·        3 Adet Yumurta
·        2 Tepeleme Su Bardağı Pudra Şekeri (250g)
·        1 Çay Bardağı Kakao
·        1 Paket Şekerli Vanilin

Krema ve Süsleme için :
·        5 Yemek Kaşığı Tereyağı (80g) (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
·        1 ½ Çay Bardağı Labne Peyniri (150g)
·        1 ½ Çay Bardağı Krem Peynir (150g)
·        1 Su Bardağı Pudra Şekeri (120g)
·        Donmuş Veya Taze Frambuaz (50g)


Hazırlanışı :
·        Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
·        Bir karıştırma kabına süt ve yumurtaları aktarıp, el çırpıcısı veya mikser yardımı ile düşük devirde 1-2 dakika çırparak karıştırın.
·        Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını büyükçe bir çırpma kabında veya stand mikserinde çırpmaya başlayın. Kalan diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
·        En son yumurtalı karışımı  da yavaş yavaş ekleyip, spatula yardımı ile homojen bir karışım el edinceye dek kısaca karıştırın.
·        Hazırladığınız kek hamurunu, yağlayıp hazırladığınız kapkek kalıplarına 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
·        Önceden 180oC ısıttığınız fırında, 20-22 dakika pişirin. Fırından alınca fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakıp, soğuyunca kalıptan çıkarın. 
·        Krema için, tereyağı ve pudra şekerini bir çırpma kabına aktarın. Mikser uçlarıyla, krema kıvamını alıncaya kadar 3-4  dakika orta devirde çırpın. En son labneyi ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
·        Hazırladığınız kapkek kremasının 1/3 ünü ayırın. Rondoda meyveleri çektikten sonra bu krema ile karıştırıp pembemsi renkli bir krema elde edin.
·        Her iki kremayı buzdolabında 1-3 saat bekletip uygularsanız daha rahat şekil verebilirsiniz.
·        Süsleme için, önce beyaz kremayı ardından meyveli kremayı , sıkma torbası ve yıldız uçlar yardımıyla, dıştan içe yuvarlaklar çizerek soğumuş keklerin üzerine üstüste uygulayın.
·        En üste beğeninize göre kalpli çikolata veya şekerlemeler yerleştirerek servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta