Malzemeler :
· 2 Su Bardağı Buğday Unu (200-220g) (Elenmiş)
· ½ Paket Hamur Kabartma Tozu
· 2 ½ Su Bardağı Süt (250ml)
· 3 Adet Yumurta
· 2 Tepeleme Su Bardağı Pudra Şekeri (250g)
· 1 Çay Bardağı Kakao
· 1 Paket Şekerli Vanilin
· 5 Yemek Kaşığı Tereyağı (80g) (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
· 1 ½ Çay Bardağı Labne Peyniri (150g)
· 1 ½ Çay Bardağı Krem Peynir (150g)
· 1 Su Bardağı Pudra Şekeri (120g)
· Donmuş Veya Taze Frambuaz (50g)
Hazırlanışı :
· Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
· Bir karıştırma kabına süt ve yumurtaları aktarıp, el çırpıcısı veya mikser yardımı ile düşük devirde 1-2 dakika çırparak karıştırın.
· Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını büyükçe bir çırpma kabında veya stand mikserinde çırpmaya başlayın. Kalan diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
· En son yumurtalı karışımı da yavaş yavaş ekleyip, spatula yardımı ile homojen bir karışım el edinceye dek kısaca karıştırın.
· Hazırladığınız kek hamurunu, yağlayıp hazırladığınız kapkek kalıplarına 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
· Önceden 180oC ısıttığınız fırında, 20-22 dakika pişirin. Fırından alınca fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakıp, soğuyunca kalıptan çıkarın.
· Krema için, tereyağı ve pudra şekerini bir çırpma kabına aktarın. Mikser uçlarıyla, krema kıvamını alıncaya kadar 3-4 dakika orta devirde çırpın. En son labneyi ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
· Hazırladığınız kapkek kremasının 1/3 ünü ayırın. Rondoda meyveleri çektikten sonra bu krema ile karıştırıp pembemsi renkli bir krema elde edin.
· Her iki kremayı buzdolabında 1-3 saat bekletip uygularsanız daha rahat şekil verebilirsiniz.
· Süsleme için, önce beyaz kremayı ardından meyveli kremayı , sıkma torbası ve yıldız uçlar yardımıyla, dıştan içe yuvarlaklar çizerek soğumuş keklerin üzerine üstüste uygulayın.
· En üste beğeninize göre kalpli çikolata veya şekerlemeler yerleştirerek servis yapın.
· Fırınınızı önceden 180oC ayarlayıp, ısıtın.
· Bir karıştırma kabına süt ve yumurtaları aktarıp, el çırpıcısı veya mikser yardımı ile düşük devirde 1-2 dakika çırparak karıştırın.
· Şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını büyükçe bir çırpma kabında veya stand mikserinde çırpmaya başlayın. Kalan diğer tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
· En son yumurtalı karışımı da yavaş yavaş ekleyip, spatula yardımı ile homojen bir karışım el edinceye dek kısaca karıştırın.
· Hazırladığınız kek hamurunu, yağlayıp hazırladığınız kapkek kalıplarına 2/3 ünü geçmeyecek şekilde paylaştırın.
· Önceden 180oC ısıttığınız fırında, 20-22 dakika pişirin. Fırından alınca fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakıp, soğuyunca kalıptan çıkarın.
· Krema için, tereyağı ve pudra şekerini bir çırpma kabına aktarın. Mikser uçlarıyla, krema kıvamını alıncaya kadar 3-4 dakika orta devirde çırpın. En son labneyi ekleyip düşük devirde 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
· Hazırladığınız kapkek kremasının 1/3 ünü ayırın. Rondoda meyveleri çektikten sonra bu krema ile karıştırıp pembemsi renkli bir krema elde edin.
· Her iki kremayı buzdolabında 1-3 saat bekletip uygularsanız daha rahat şekil verebilirsiniz.
· Süsleme için, önce beyaz kremayı ardından meyveli kremayı , sıkma torbası ve yıldız uçlar yardımıyla, dıştan içe yuvarlaklar çizerek soğumuş keklerin üzerine üstüste uygulayın.
· En üste beğeninize göre kalpli çikolata veya şekerlemeler yerleştirerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder