Merhabalar,milföy hamurunu bilmeyen sevmeyen yoktur heralde . Milföy hamurundan farklı lezzet alternatifleri yaratmak mümkün,işte bir örnek...
Malzemeler:
Malzemeler:
- 8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
- 4 tane Olgun Armut
- 3 yemek kaşığı Elma Suyu
- 500 gram Krem peynir
- 2 tane Yumurta Sarısı
Yapılışı:
- Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
- Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
- İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
- Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
- Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
- Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
- Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Fırın 180 derecede ısıtılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
- Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
- Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder