Ana içeriğe atla

ARMUTLU MİLFÖY TATLISI


Merhabalar,milföy hamurunu bilmeyen sevmeyen yoktur heralde . Milföy hamurundan farklı lezzet alternatifleri yaratmak mümkün,işte bir örnek...

Malzemeler:
  • 8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
  • 4 tane Olgun Armut
  • 3 yemek kaşığı Elma Suyu
  • 500 gram Krem peynir
  • 2 tane Yumurta Sarısı


Yapılışı:
  • Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
  • Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
  • İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
  • Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
  • Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
  • Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
  • Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Fırın 180 derecede ısıtılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
  • Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
  • Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta