ARMUTLU MİLFÖY TATLISI


Merhabalar,milföy hamurunu bilmeyen sevmeyen yoktur heralde . Milföy hamurundan farklı lezzet alternatifleri yaratmak mümkün,işte bir örnek...

Malzemeler:
  • 8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
  • 4 tane Olgun Armut
  • 3 yemek kaşığı Elma Suyu
  • 500 gram Krem peynir
  • 2 tane Yumurta Sarısı


Yapılışı:
  • Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
  • Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
  • İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
  • Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
  • Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
  • Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
  • Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Fırın 180 derecede ısıtılır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
  • Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
  • Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.

Yorumlar