Ana içeriğe atla

ZENCEFİLLİ GRİP ÇORBASI

Malzemeler:

1 havuç
1 pırasa
2 domates
1 parça taze zencefil
2 diş sarımsak
2 çorba k. un
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz

Yapılışı:

Havucu soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tencereye az sıvıyağ döküp, havucu soteliyoruz. Pırasaları ince ince doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz ve tencereye ilave ediyoruz ve hepsini beraber kavuruyoruz. Terbiyesi için, unu ve tereyağını ayrı bir tencereye koyup kavuruyoruz.

Üzerine soğuk suyunu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını önlüyoruz. Diğer tenceredeki kavrulmuş sebzeleri de terbiyeyi hazırladığımız tencereye ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve sıcak suyunu
veriyoruz. Kaynayınca et suyunu döküyoruz. Tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak rendelenmiş taze zencefili ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Üzerine doğranmış dereotu serperek servis ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta