1 havuç
1 pırasa
2 domates
1 parça taze zencefil
2 diş sarımsak
2 çorba k. un
1 su b. et suyu
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
Havucu soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tencereye az sıvıyağ döküp, havucu soteliyoruz. Pırasaları ince ince doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz ve tencereye ilave ediyoruz ve hepsini beraber kavuruyoruz. Terbiyesi için, unu ve tereyağını ayrı bir tencereye koyup kavuruyoruz.
Üzerine soğuk suyunu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak topaklanmasını önlüyoruz. Diğer tenceredeki kavrulmuş sebzeleri de terbiyeyi hazırladığımız tencereye ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve sıcak suyunu
veriyoruz. Kaynayınca et suyunu döküyoruz. Tekrar kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak rendelenmiş taze zencefili ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Üzerine doğranmış dereotu serperek servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder