Ana içeriğe atla

SÜSLÜ KURABİYE


Malzemeler:

125 gr margarin

2 tane yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tane vanilya

1 tane kabartma tozu

yeteri kadar un

üzeri için:

çikolata

fındık ve file fıstık

 

Yapılışı:

Oda ısısında yumşamış margarini ve yumurtayı iyice karıştırıp pudra şekerini,sıvıyağı,vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.son olarak kabartma tozunu ve ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz kabuğu büyüklüğünde elimize alıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Isınmış fırında pembeleşmeden pişiriryoruz.Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine çikolata sürüp fındık yada file fıstığa batırıyoruz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre