Ana içeriğe atla

KREMA DOLGULU CUPCAKE


Kek Malzemeleri

·        3 yumurta

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        60 gr un

·        1 çay bardağı süt

·        1 su bardağı toz şeker

 

Krema Malzemeleri

·        1 yemek kaşığı un

·        1 yemek kaşığı nişasta

·        ½ su bardağı toz şeker

·        1,5 su bardağı süt

·        2 yumurta sarısı

·        1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

·        1 çay kaşığı vanilya esansı

·        ½ paket krema

·        1 su bardağı pudra şekeri

 

Hazırlanışı

·        Krema dolgulu leziz cupcake tarifi hazırlanışına öncelikle yumurtaların sarısı ile beyazını ayırarak başlayacağız. Yumurtaların sarısını ayırdıktan sonra beyazını ayrı bir kaba alıp üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın. Hamuru hazırladıktan sonra dolaba kaldırdığımız beyazı kullanacağız. Kaba aldığımız yumurta sarılarının üzerine yarım su bardağı toz şekeri döküp mikser yardımı ile rengi açılıp krema kıvamını alana dek güzelce çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak unu da ekleyerek tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.

·        Ardından buzdolabına kaldırdığınız yumurta beyazını mikser ile karıştırmaya başlayın. Hafif köpürünce yarım su bardağı şekeri azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada toz şekeri azar azar dökmek çok önemlidir. Hepsini aynı anda dökerseniz yumurtanın beyazı katılaşmayacak aksine çökecektir. Yumurtanın beyazı kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpmalısınız. Bu aşamada hamurun içerisine yumurtanın beyazını da ekleyerek spatula yardımı ile hamuru söndürmeden dikkatli bir şekilde karıştırın. Hamur hazır olduğunda cupcake pişireceğiniz kalıbı hazırlayın. Fırını da 190 derecede ısıtın. Hamurları kalıba aldıktan sonra önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.

·        Kekleri fırından çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kekler soğurken kremasını hazırlayacağız. Bir kabın içerisine un ve nişastayı alın. Üzerine sütü ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyip homojen bir karışım elde ettikten sonra margarini de ekleyip kabı ocağa alın, orta yükseklikteki ısıda kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kaynayıp koyulaştıktan sonra ocaktan alıp vanilya esansını da ekleyerek soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine buzlu su doldurun üzerine başka bir kap oturtup üstteki kaba kremayı koyun. Pudra şekerini de ekleyerek mikser ile iyice karıştırın. Koyulaşınca pişirdiğiniz ve soğuyan kremanın içerisine ekleyerek iyice karıştırın. Kremanız hazır. Şimdi cupcakelerin içerisine sıkma torbası yardımı ile kremayı doldurun. Pudra şekeri ile de süsledikten sonra cupcake iniz sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta