Ana içeriğe atla

KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler:

4 yumurta

yarım paket margarin

1 paket bitter çikolata (80 gr)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2-3 çorba kaşığı kakao

yarım kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı ahududu (yada diğer türler) reçeli

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ortası için:

4 adet muz

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. yuvarlak kek kalıbının tabanını margarinle yağlayıp unlayın. Margarin ve çikolatayı küçük bir tencerede eritin ve ılımaya bırakın. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kabın içerisine eleyip karıştırın.
Derin bir kabın içinde şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Ardından sütü ve reçeli ekleyip tekrar karıştırın. Erimiş yağ ve çikolata karışımını da ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Unlu karşımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin ve iyi karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve ısıtılmış fırında keki pişirin. Kekin üzerine küçük bir çatal ya da kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Damla çikolatarı da ekleyip karıştırın. 5 dakika buz dolabında bekletin. Kek soğuduktan sonra kenarlarından içe doğru 2 santim kalacak şekilde bırakın ve ortasını bir kaşık yardımıyla 2 santim kadar oyun. Oyarak çıkardığınız keki bir tabağa koyun. Kekin ortasına 4 adet muzu yanyana dizin. üzerine krem şantiyi kubbe şeklinde sürün. En üst kısma oyarak çıkardığınız kekleri kubbe şekli oluşturacak gibi koyun. Buzdolabında bir kaç saat bekletip dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre