- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudraşekeri
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- ½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- ayrıca, 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Pankeki yapmak için; yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzu ekleyip tel çırpıcı ya da mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika kadar çırpın. Hafifçe ılıttığınız ılık sütü, pudraşekeri, karbonat ve unu ilave edip koyu ayran kıvamında bir hamur elde edinceye kadar, 2-3 dakika daha çırpın.
- Son olarak, cevizi katıp iyice karıştırın ve oda sıcaklığında yaklaşık 25-30 dakika dinlendirin.
- Diğer taraftan, krep tavasını ya da küçük boy bir teflon tavayı, 2 yemek kaşığı sıvıyağa batırdığınız kâğıt mendille yağlayıp tavayı orta ısılı ateşte kızdırın.
- Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı dolusu alıp yakın mesafeden kızgın tavaya aktarın. Aynı şekilde üç-dört tane daha dökün. Tavayı hafif hafif sallayarak hamurları tavaya hafifçe yayın.
- Altı pişen pankekleri maşa ya da spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin.
- Tavayı ara sıra yağa batırdığınız kâğıt peçeteyle yağlayıp pankeklerin hepsini pişirin ve üst üste koyarak bir tabakta biriktirin.
- Üzerlerine bal, reçel, akçaağaç şurubu ya da mısır şurubu gezdirip sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Yorumlar
Yorum Gönder