CEVİZLİ PANCAKE

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudraşekeri
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • ½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ayrıca, 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
  • Pankeki yapmak için; yumurtaları derin bir kaba kırın. Tuzu ekleyip tel çırpıcı ya da mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika kadar çırpın. Hafifçe ılıttığınız ılık sütü, pudraşekeri, karbonat ve unu ilave edip koyu ayran kıvamında bir hamur elde edinceye kadar, 2-3 dakika daha çırpın.
  • Son olarak, cevizi katıp iyice karıştırın ve oda sıcaklığında yaklaşık 25-30  dakika dinlendirin.
  • Diğer taraftan, krep tavasını ya da küçük boy bir teflon tavayı, 2 yemek kaşığı sıvıyağa batırdığınız kâğıt mendille yağlayıp tavayı orta ısılı ateşte kızdırın.
  • Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı dolusu alıp yakın mesafeden kızgın tavaya aktarın. Aynı şekilde üç-dört tane daha dökün.  Tavayı hafif hafif sallayarak hamurları tavaya hafifçe yayın.
  • Altı pişen pankekleri maşa ya da spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin.
  • Tavayı ara sıra yağa batırdığınız kâğıt peçeteyle yağlayıp pankeklerin hepsini pişirin ve üst üste koyarak bir tabakta biriktirin.
  • Üzerlerine bal, reçel, akçaağaç şurubu ya da mısır şurubu  gezdirip sıcak ya da ılık olarak servise sunun. 

Yorumlar