Ana içeriğe atla

YEŞİLLİKLERİ NASIL TAZE TUTABİLİRİZ?


 
Yeşillikleri nasıl taze tutabiliriz?

Maydanoz,marıl,taze soğan,dereotu..vb. yeşillikler doğru saklanmadığı takdirde çürümektedirler.Peki bunun için ne yapmalıyız? Nasıl saklamalıyız?

·        Hiçbir yiyeceği buzdolabına ıslak şekilde koymamalıyız.

·        Yeşilliklerinizi su dolu bir kabın içinde bir saat kadar bekletin. Bekletme işlemi bittikten sonra, yeşillikleri kurutup, kâğıt bir torbaya koyarak buzdolabına yerleştirin. Bu şekilde yeşillikleri bir haftayla, 10 gün arasında muhafaza etmeniz mümkün.

·        Satın aldığınız yeşillikleri kurutun. Kurutma işlemi bittikten sonra cam bir kavanoza yerleştirerek, buzdolabında saklayın.

·        Taze fesleğen, dereotu ve nane gibi yeşillikleri ince ince kıyıp, folyoya sararak buzdolaplarınızın derin dondurucularında da muhafaza edebilirsiniz.

·        Ayrıca her türlü yiyeceği vakumlu kaplarda da saklayabilirsiniz. Bu kaplar hava akımını engelleyerek, yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

·        Saklama yöntemlerinin dışında, haftalık yemek programınızı yaparak ihtiyacınız doğrultusunda alışverişinizi yapın. Böylece israftan kaçınabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta