Yeşillikleri
nasıl taze tutabiliriz?
Maydanoz,marıl,taze
soğan,dereotu..vb. yeşillikler doğru saklanmadığı takdirde çürümektedirler.Peki
bunun için ne yapmalıyız? Nasıl saklamalıyız?
·
Hiçbir yiyeceği buzdolabına ıslak şekilde
koymamalıyız.
·
Yeşilliklerinizi
su dolu bir kabın içinde bir saat kadar bekletin. Bekletme işlemi bittikten
sonra, yeşillikleri kurutup, kâğıt bir torbaya koyarak buzdolabına yerleştirin.
Bu şekilde yeşillikleri bir haftayla, 10 gün arasında muhafaza etmeniz mümkün.
·
Satın
aldığınız yeşillikleri kurutun. Kurutma işlemi bittikten sonra cam bir kavanoza
yerleştirerek, buzdolabında saklayın.
·
Taze
fesleğen, dereotu ve nane gibi yeşillikleri ince ince kıyıp, folyoya sararak
buzdolaplarınızın derin dondurucularında da muhafaza edebilirsiniz.
·
Ayrıca
her türlü yiyeceği vakumlu kaplarda da saklayabilirsiniz. Bu kaplar hava
akımını engelleyerek, yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
·
Saklama
yöntemlerinin dışında, haftalık yemek programınızı yaparak ihtiyacınız
doğrultusunda alışverişinizi yapın. Böylece israftan kaçınabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder