Malzemeler
·
Yarım
kg sert beyaz peynir
·
5 adet
yumurta
·
Yarım
demet maydanoz
·
2 yemek
kaşığı sıvı yağ
·
3 yemek
kaşığı tereyağı
·
3 yemek
kaşığı tuz
·
3,5
litre su
·
150 gr
margarin
·
150 gr
tereyağı
Hazırlanışı:
·
Yumurtaları
karıştırma kabına kırın. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave
edin. Elinizle karıştırın.
·
Unu
eleyin. Malzemelere ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
·
Tezgaha
un serpin. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
·
Dinlenmiş
hamuru elinizle biraz yoğurun. Sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları
avucunuzda yuvarlayın.
·
Hamur
toplarını merdane ile açın. Ters çevirin. Bir süre dinlendirin.
·
Yufkaları
büyüterek ve incelterek yeniden açın.
·
Tavada
margarin ve tereyağını eritin. Büyük kısmını ayırın. Kalanıyla tepsiyi iyice
yağlayın.
·
Yufkalardan
birini tepsiye yerleştirin. Üzerine erittiğiniz yağdan 2 yemek kaşığı serpin.
·
Bir
tencereye 3,5 su bardağı su dökün. 2 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Bir
yufkayı bu suda haşlayın.
·
Haşladığınız
yufkayı soğuk suya bırakın. Sonra çıkarıp elinizle suyunu akıtın.
·
Haşlanmış
yufkayı yırtmadan tepsideki yufkanın üstüne koyun. Üzerine iki yemek kaşığı
daha yağ ekleyin.
·
Maydanozları
kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Ardından bunları yufkanın üzerine serpin.
·
Haşlama,
soğuk suya koyma, yağ dökme, maydanoz ve peynir ekleme işlemlerini bir yufka
hariç diğer yufkalar için de yapın.
·
Kalan
yufkayı tepsinin en üstüne kapatın.
·
Tepsiyi
ocağa yerleştirin. Ocağın 3 gözünü yakın. Tepsiyi çevirerek kızartın.
·
Bıçakla
böreği sürekli kontrol edin. Ara sıra tepsinin yerini değiştirerek her
tarafının pişmesini sağlayın.
·
Böreği
ters yüz ederek bir diğer tepsiye aktarın. Böreğin yukarıda kalan tabanına 4
yemek kaşığı yağ sürün.
·
Ters
yüz ettiğiniz böreğin pişmeyen tarafını da kızartın. Zaman zaman pişip
pişmediğini bıçakla kontrol edin.
·
Su böreğiniz
servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder