SU BÖREĞİ


Malzemeler

·        Yarım kg sert beyaz peynir
·        3,5 su bardağı un
·        5 adet yumurta
·        Yarım demet maydanoz
·        2 yemek kaşığı sıvı yağ
·        3 yemek kaşığı tereyağı
·        3 yemek kaşığı tuz
·        3,5 litre su
·        150 gr margarin
·        150 gr tereyağı


Hazırlanışı:

·        Yumurtaları karıştırma kabına kırın. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Elinizle karıştırın.
·        Unu eleyin. Malzemelere ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
·        Tezgaha un serpin. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
·        Dinlenmiş hamuru elinizle biraz yoğurun. Sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları avucunuzda yuvarlayın.
·        Hamur toplarını merdane ile açın. Ters çevirin. Bir süre dinlendirin.
·        Yufkaları büyüterek ve incelterek yeniden açın.
·        Tavada margarin ve tereyağını eritin. Büyük kısmını ayırın. Kalanıyla tepsiyi iyice yağlayın.
·        Yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine erittiğiniz yağdan 2 yemek kaşığı serpin.
·        Bir tencereye 3,5 su bardağı su dökün. 2 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Bir yufkayı bu suda haşlayın.
·        Haşladığınız yufkayı soğuk suya bırakın. Sonra çıkarıp elinizle suyunu akıtın.
·        Haşlanmış yufkayı yırtmadan tepsideki yufkanın üstüne koyun. Üzerine iki yemek kaşığı daha yağ ekleyin.
·        Maydanozları kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Ardından bunları yufkanın üzerine serpin.
·        Haşlama, soğuk suya koyma, yağ dökme, maydanoz ve peynir ekleme işlemlerini bir yufka hariç diğer yufkalar için de yapın.
·        Kalan yufkayı tepsinin en üstüne kapatın.
·        Tepsiyi ocağa yerleştirin. Ocağın 3 gözünü yakın. Tepsiyi çevirerek kızartın.
·        Bıçakla böreği sürekli kontrol edin. Ara sıra tepsinin yerini değiştirerek her tarafının pişmesini sağlayın.
·        Böreği ters yüz ederek bir diğer tepsiye aktarın. Böreğin yukarıda kalan tabanına 4 yemek kaşığı yağ sürün.
·        Ters yüz ettiğiniz böreğin pişmeyen tarafını da kızartın. Zaman zaman pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin.
·        Su böreğiniz servise hazır.

Yorumlar