Ana içeriğe atla

SU BÖREĞİ


Malzemeler

·        Yarım kg sert beyaz peynir
·        3,5 su bardağı un
·        5 adet yumurta
·        Yarım demet maydanoz
·        2 yemek kaşığı sıvı yağ
·        3 yemek kaşığı tereyağı
·        3 yemek kaşığı tuz
·        3,5 litre su
·        150 gr margarin
·        150 gr tereyağı


Hazırlanışı:

·        Yumurtaları karıştırma kabına kırın. 1 yemek kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Elinizle karıştırın.
·        Unu eleyin. Malzemelere ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
·        Tezgaha un serpin. Hamur toparlanana kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
·        Dinlenmiş hamuru elinizle biraz yoğurun. Sonra 10 eşit parçaya bölün. Parçaları avucunuzda yuvarlayın.
·        Hamur toplarını merdane ile açın. Ters çevirin. Bir süre dinlendirin.
·        Yufkaları büyüterek ve incelterek yeniden açın.
·        Tavada margarin ve tereyağını eritin. Büyük kısmını ayırın. Kalanıyla tepsiyi iyice yağlayın.
·        Yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine erittiğiniz yağdan 2 yemek kaşığı serpin.
·        Bir tencereye 3,5 su bardağı su dökün. 2 yemek kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Bir yufkayı bu suda haşlayın.
·        Haşladığınız yufkayı soğuk suya bırakın. Sonra çıkarıp elinizle suyunu akıtın.
·        Haşlanmış yufkayı yırtmadan tepsideki yufkanın üstüne koyun. Üzerine iki yemek kaşığı daha yağ ekleyin.
·        Maydanozları kıyın. Beyaz peyniri ufalayın. Ardından bunları yufkanın üzerine serpin.
·        Haşlama, soğuk suya koyma, yağ dökme, maydanoz ve peynir ekleme işlemlerini bir yufka hariç diğer yufkalar için de yapın.
·        Kalan yufkayı tepsinin en üstüne kapatın.
·        Tepsiyi ocağa yerleştirin. Ocağın 3 gözünü yakın. Tepsiyi çevirerek kızartın.
·        Bıçakla böreği sürekli kontrol edin. Ara sıra tepsinin yerini değiştirerek her tarafının pişmesini sağlayın.
·        Böreği ters yüz ederek bir diğer tepsiye aktarın. Böreğin yukarıda kalan tabanına 4 yemek kaşığı yağ sürün.
·        Ters yüz ettiğiniz böreğin pişmeyen tarafını da kızartın. Zaman zaman pişip pişmediğini bıçakla kontrol edin.
·        Su böreğiniz servise hazır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta