Ana içeriğe atla

SİMİT TARİFİ


 
 
Malzemeler:

Hamur için :

·        4,5 Su Bardağı Un (450g)

·        1/2 Yemek Kaşığı Aktif Kuru Maya (10g)

·        1 ½ Su Bardağı Ilık Su (150ml)

·        1 Çay Bardağı Süt (100ml)

·        2 Çay KaşığıKaşığı Tuz (3g)

·        1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)

Üst Malzeme için:

·        1/2 Su Bardağı Pekmez (105g)

·        1/2 Su Bardağı Su (100ml)

·        1 Su Bardağı Susam (120g)

 

Hazırlanışı:

·        Fırınınızı önceden 220°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
·        Kuru Maya’yı ılık suyun içinde eritin ve 15 dakika bekletin.
·        Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
·        Hamurun üzerini bir bezle örtüp,mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
·        Mayalanan hamuru 2 dakika daha yoğurup, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
·        Ayırdığınız parçaların üzerini bir bezle veya strech film ile örtüp, ılık ortamda 10 dakika mayalanması için bekletin.
·        Hamurlara önce fitil şekli verin ve uçlarını birleştirip simit şekline getirin. Ve tekrar ılık ortamda, 30 dakika, mayalanması için bekletin.
·        Pekmez ve suyu, geniş ağızlı bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın. Susamı geniş bir kaba aktarın.
·        Simit şeklini verdiğiniz hamurları, önce pekmezli suya batırın, sonra susama bulayın ve pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizin.
·        Önceden 220°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta