SİMİT TARİFİ


 
 
Malzemeler:

Hamur için :

·        4,5 Su Bardağı Un (450g)

·        1/2 Yemek Kaşığı Aktif Kuru Maya (10g)

·        1 ½ Su Bardağı Ilık Su (150ml)

·        1 Çay Bardağı Süt (100ml)

·        2 Çay KaşığıKaşığı Tuz (3g)

·        1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)

Üst Malzeme için:

·        1/2 Su Bardağı Pekmez (105g)

·        1/2 Su Bardağı Su (100ml)

·        1 Su Bardağı Susam (120g)

 

Hazırlanışı:

·        Fırınınızı önceden 220°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
·        Kuru Maya’yı ılık suyun içinde eritin ve 15 dakika bekletin.
·        Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
·        Hamurun üzerini bir bezle örtüp,mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
·        Mayalanan hamuru 2 dakika daha yoğurup, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
·        Ayırdığınız parçaların üzerini bir bezle veya strech film ile örtüp, ılık ortamda 10 dakika mayalanması için bekletin.
·        Hamurlara önce fitil şekli verin ve uçlarını birleştirip simit şekline getirin. Ve tekrar ılık ortamda, 30 dakika, mayalanması için bekletin.
·        Pekmez ve suyu, geniş ağızlı bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın. Susamı geniş bir kaba aktarın.
·        Simit şeklini verdiğiniz hamurları, önce pekmezli suya batırın, sonra susama bulayın ve pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizin.
·        Önceden 220°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Yorumlar