Malzemeler:
Hamur için :
·
4,5 Su
Bardağı Un (450g)
·
1/2
Yemek Kaşığı Aktif Kuru Maya (10g)
·
1 ½ Su
Bardağı Ilık Su (150ml)
·
1 Çay
Bardağı Süt (100ml)
·
2 Çay
KaşığıKaşığı Tuz (3g)
·
1 Çay
Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
Üst Malzeme
için:
·
1/2 Su
Bardağı Pekmez (105g)
·
1/2 Su
Bardağı Su (100ml)
·
1 Su
Bardağı Susam (120g)
Hazırlanışı:
·
Fırınınızı
önceden 220°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
·
Kuru Maya’yı
ılık suyun içinde eritin ve 15 dakika bekletin.
·
Diğer hamur
malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde
edinceye kadar yoğurun.
·
Hamurun
üzerini bir bezle örtüp,mayalanması için ılık ortamda 30 dakika bekletin.
·
Mayalanan
hamuru 2 dakika daha yoğurup, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
·
Ayırdığınız
parçaların üzerini bir bezle veya strech film ile örtüp, ılık ortamda 10 dakika
mayalanması için bekletin.
·
Hamurlara önce
fitil şekli verin ve uçlarını birleştirip simit şekline getirin. Ve tekrar ılık
ortamda, 30 dakika, mayalanması için bekletin.
·
Pekmez ve
suyu, geniş ağızlı bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın. Susamı geniş bir
kaba aktarın.
·
Simit şeklini
verdiğiniz hamurları, önce pekmezli suya batırın, sonra susama bulayın ve
pişirme kağıdı serili tepsi üzerine dizin.
·
Önceden 220°C
ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder