Ana içeriğe atla

MUTFAKTA PRATİK BİLGİLER 2


·        Balığı çıtır çıtır kızartmak için, biraz sütte bekletip una  bulamak, ondan sonra kızartmak gerekir.

·        Doğranıp kızarmak için bekleyen patlıcanların üzerine birkaç kaşık toz şeker ve tuz serpip bırakın. Acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kağıt peçete ile kurulayın.

·        Eritmeye koyduğunuz tereyağın yanmasını istemiyorsanız içine bir kaç damla zeytinyağı damlatın.

·        Galeta tozu gratin'li yemeklerin üzerine serpildiğinde daha iyi kızarmasını sağlar.

·        Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup,buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.

·        Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü kokmamasına yardım eder.

·        Makarna suyu kaynarken içine koyacağınız bir miktar sıvı yağ, makarnaların birbirine yapışmamasını ve taşmamasını sağlar.

·        Patates püresi yaparken tuz ile birlikte aynı miktarda toz şeker de koyarsanız, daha iyi katılaşır, rengi de daha sarı olur.

·        Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için suyuna bir kaç kaşık sirke ilave edin.

·        Zeytinyağlı yemeklerin kararmasını istemiyorsanız, soğumadan kapağını açmayın.

·        Peyniri kolay rendelemek için 10 dakika buzlukta bekletin.

·        Limon kabukları çelik eşya parlatılmasında kullanılabilir.

·        Domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersi ile domateslerin üzerinden gidilir.

·        Mayonez yaparken kesilirse, bir yumurta sarısını 2 -3 damla sirke ile çırpıp,  biraz zeytinyağı ile koyulaştırıp, kesik mayoneze katıp, çırpın.

·        Kuru bakliyatı bir gece önceden ıslatın, haşlarken ise içine bir parça karbonat katın.

·        Karides haşlarken içine 1 kaşık sirke koyarsanız, kokusunu alır.

·        Artan sebzeleri kaynar suda 30 saniye tuttuktan sonra, dondurup saklayabilirsiniz.

·        Sandık lekesini çıkarmak için, su buharı üstünde  lekeli kısma limon sıkılır.

·        Su bir kere kaynadıktan sonra sıcaklığı daha fazla artmaz. Yani altı kısılabilir.
Kahve kavanozuna konan 2-3 adet kesme şeker, kahvenin nem almasını önler.

·        İtalyan ricotta peynirinin en yakın benzeri lor peyniridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta