·
Balığı
çıtır çıtır kızartmak için, biraz sütte bekletip una bulamak, ondan sonra
kızartmak gerekir.
·
Doğranıp
kızarmak için bekleyen patlıcanların üzerine birkaç kaşık toz şeker ve tuz
serpip bırakın. Acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kağıt peçete ile kurulayın.
·
Eritmeye
koyduğunuz tereyağın yanmasını istemiyorsanız içine bir kaç damla zeytinyağı
damlatın.
·
Galeta
tozu gratin'li yemeklerin üzerine serpildiğinde daha iyi kızarmasını sağlar.
·
Kullandığınız
portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir
kavanoza koyup,buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde
kullanabilirsiniz.
·
Haşlama
suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü
kokmamasına yardım eder.
·
Makarna
suyu kaynarken içine koyacağınız bir miktar sıvı yağ, makarnaların birbirine
yapışmamasını ve taşmamasını sağlar.
·
Patates
püresi yaparken tuz ile birlikte aynı miktarda toz şeker de koyarsanız, daha
iyi katılaşır, rengi de daha sarı olur.
·
Yumurtaların
haşlanırken çatlamaması için suyuna bir kaç kaşık sirke ilave edin.
·
Zeytinyağlı
yemeklerin kararmasını istemiyorsanız, soğumadan kapağını açmayın.
·
Peyniri
kolay rendelemek için 10 dakika buzlukta bekletin.
·
Limon
kabukları çelik eşya parlatılmasında kullanılabilir.
·
Domatesin
kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersi ile domateslerin
üzerinden gidilir.
·
Mayonez
yaparken kesilirse, bir yumurta sarısını 2 -3 damla sirke ile çırpıp,
biraz zeytinyağı ile koyulaştırıp, kesik mayoneze katıp, çırpın.
·
Kuru
bakliyatı bir gece önceden ıslatın, haşlarken ise içine bir parça karbonat
katın.
·
Karides
haşlarken içine 1 kaşık sirke koyarsanız, kokusunu alır.
·
Artan
sebzeleri kaynar suda 30 saniye tuttuktan sonra, dondurup saklayabilirsiniz.
·
Sandık
lekesini çıkarmak için, su buharı üstünde lekeli kısma limon sıkılır.
·
Su bir
kere kaynadıktan sonra sıcaklığı daha fazla artmaz. Yani altı kısılabilir.
Kahve kavanozuna konan 2-3 adet kesme şeker, kahvenin nem almasını önler.
Kahve kavanozuna konan 2-3 adet kesme şeker, kahvenin nem almasını önler.
·
İtalyan
ricotta peynirinin en yakın benzeri lor peyniridir.
Yorumlar
Yorum Gönder