MUTFAKTA PRATİK BİLGİLER 2


·        Balığı çıtır çıtır kızartmak için, biraz sütte bekletip una  bulamak, ondan sonra kızartmak gerekir.

·        Doğranıp kızarmak için bekleyen patlıcanların üzerine birkaç kaşık toz şeker ve tuz serpip bırakın. Acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp, kağıt peçete ile kurulayın.

·        Eritmeye koyduğunuz tereyağın yanmasını istemiyorsanız içine bir kaç damla zeytinyağı damlatın.

·        Galeta tozu gratin'li yemeklerin üzerine serpildiğinde daha iyi kızarmasını sağlar.

·        Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup,buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.

·        Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü kokmamasına yardım eder.

·        Makarna suyu kaynarken içine koyacağınız bir miktar sıvı yağ, makarnaların birbirine yapışmamasını ve taşmamasını sağlar.

·        Patates püresi yaparken tuz ile birlikte aynı miktarda toz şeker de koyarsanız, daha iyi katılaşır, rengi de daha sarı olur.

·        Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için suyuna bir kaç kaşık sirke ilave edin.

·        Zeytinyağlı yemeklerin kararmasını istemiyorsanız, soğumadan kapağını açmayın.

·        Peyniri kolay rendelemek için 10 dakika buzlukta bekletin.

·        Limon kabukları çelik eşya parlatılmasında kullanılabilir.

·        Domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersi ile domateslerin üzerinden gidilir.

·        Mayonez yaparken kesilirse, bir yumurta sarısını 2 -3 damla sirke ile çırpıp,  biraz zeytinyağı ile koyulaştırıp, kesik mayoneze katıp, çırpın.

·        Kuru bakliyatı bir gece önceden ıslatın, haşlarken ise içine bir parça karbonat katın.

·        Karides haşlarken içine 1 kaşık sirke koyarsanız, kokusunu alır.

·        Artan sebzeleri kaynar suda 30 saniye tuttuktan sonra, dondurup saklayabilirsiniz.

·        Sandık lekesini çıkarmak için, su buharı üstünde  lekeli kısma limon sıkılır.

·        Su bir kere kaynadıktan sonra sıcaklığı daha fazla artmaz. Yani altı kısılabilir.
Kahve kavanozuna konan 2-3 adet kesme şeker, kahvenin nem almasını önler.

·        İtalyan ricotta peynirinin en yakın benzeri lor peyniridir.

Yorumlar