Ana içeriğe atla

MUTFAK İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ



Merhabalar , mutfaklarımız biz bayanların en çok vakit geçirdiği yerlerdir...

Bazen mutlu bir aile yemeği,bazen huzur dolu Pazar kahvaltısı,bazen de koyu kahve sohbetlerine eşlik eden evimizin belkide en işlek mekanıdır mutfaklarımız....

Peki mutfaklarımızda ufak bütçelerle büyük değişiklikler yapabilir miyiz?

Ben birkaç öneri paylaşacağım,sizlerin de öneri ve güzelleştirdiğiniz mutfaklarınızın fotoğraflarını bekliyorum.

 

 

Mutfağınıza perde, kırlent yastıklar ve halı ile şık bir birleşim hazırlayabilir ve mutfağınızın havasına bir farklılık katabilirsiniz.Minik kırlentler her zaman ortamlara farklılık katar..

Mutfağınızın duvarlarına ayna, tablo gibi aksesuarlar asarak mutfağınızın dekorasyonunda küçük bir değişiklik yapabilirsiniz.

Dekoratif bir raf ve üzerine koyacağınız küçük aksesuarlar da çok şık duracaktır.

Fayanslarınızda biraz farklılık istiyorsanız mevcut fayanslarınızın üstüne de yeni fayans döşetebileceğiniz gibi daha da kolayına kaçmak isterseniz bazı renkli ve şekilli duvar yapışkanlarından faydalanabilirsiniz. Bunu yaparken mutfağınızdaki ağırlıklı renklerden faydalanarak şık bir uyum yakalayabilirsiniz.

 
Mevcut perdeleri, koltuk, sandalye döşemelerinizi değiştirmek de mutfağınızda oldukça hoş bir değişime yol açacaktır.

Fesleğen, maydonoz gibi mutfak bitkileri, çiçek ve küçük ağaçlar da mutfağınızda şık bir dekorasyon oluşturmanızda size yardımcı olabilir. Mutfaklarda geniş ve derin vazolarda çiçek yerine limon, portakal, elma gibi daha dayanıklı meyveleri kullanarak da farklı bir dekorasyon hazırlayabilirsiniz.

      
 
 
 
 
 
Mutfağınızı biraz daha sıcak hale getirip sohbetlerinize renk katsın istiyorsanız mumlardan faydalanabilirsiniz.Birkaç alternatif paylaşıyorum,yaratıcılığınızla zevkinizi birleştirip çok farklı sunumlar yapabilirsiniz...
 
 
 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta