MANTARLI KÖFTE



Malzemeler:

·        500 gr kıyma

·        1 soğan

·        2 dilim bayat ekmek içi

·        Tuz

·        Karabiber

·        Kimyon

·        Kırmızı pul biber

 

Sos için;

·        400 gr mantar

·        40 gr tereyağı

·        200 ml krema

·        Tuz

·        Karabiber

 

Hazırlanışı:

·        Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin.

·        Bayat ekmek içini ufalayın.

·        Tuz ve baharatları ekleyip elinizi su ile ıslatarak kıymayı yoğurun.

·        Hazırladığınız harçtan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve 1 saat buzdolabında beklettikten sonra yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

·        Mantarları ince ince doğrayın.

·        Tereyağını eritip mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.

·        Tuz,karabiber ve kremayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

·        Köfteleri servis tabağına alın ve üzerine mantar sosundan gezdirip servis yapın.

 

Yorumlar