Malzemeler:
·
500 gr
kıyma
·
1 soğan
·
2 dilim
bayat ekmek içi
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kimyon
·
Kırmızı
pul biber
Sos için;
·
400 gr
mantar
·
40 gr
tereyağı
·
200 ml
krema
·
Tuz
·
Karabiber
Hazırlanışı:
·
Soğanı rendeleyip
kıymaya ilave edin.
·
Bayat ekmek
içini ufalayın.
·
Tuz ve
baharatları ekleyip elinizi su ile ıslatarak kıymayı yoğurun.
·
Hazırladığınız
harçtan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve 1 saat buzdolabında
beklettikten sonra yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
·
Mantarları
ince ince doğrayın.
·
Tereyağını
eritip mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
·
Tuz,karabiber
ve kremayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
·
Köfteleri
servis tabağına alın ve üzerine mantar sosundan gezdirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder