Ana içeriğe atla

MANTARLI KÖFTE



Malzemeler:

·        500 gr kıyma

·        1 soğan

·        2 dilim bayat ekmek içi

·        Tuz

·        Karabiber

·        Kimyon

·        Kırmızı pul biber

 

Sos için;

·        400 gr mantar

·        40 gr tereyağı

·        200 ml krema

·        Tuz

·        Karabiber

 

Hazırlanışı:

·        Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin.

·        Bayat ekmek içini ufalayın.

·        Tuz ve baharatları ekleyip elinizi su ile ıslatarak kıymayı yoğurun.

·        Hazırladığınız harçtan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlayın ve 1 saat buzdolabında beklettikten sonra yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin.

·        Mantarları ince ince doğrayın.

·        Tereyağını eritip mantarları ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.

·        Tuz,karabiber ve kremayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

·        Köfteleri servis tabağına alın ve üzerine mantar sosundan gezdirip servis yapın.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre