Ana içeriğe atla

KURABİYE HAMURU NASIL YAPILIR?


Malzemeler :

Tatlı kurabiye için ;

·        1 Yumurta

·        1 Çorba kaşığı yoğurt

·        1 Çorba kaşığı limon suyu

·        1/2Çay kaşığı karbonat

·        1 Çay kaşığı limon rendesi

·        1/2 Pk. vanilya

·        1 Çay bardağı pudra şekeri

 

Tuzlu Kurabiye için ;

·        1 Yumurta

·        1 Çorba kaşığı yoğurt

·        1 Çorba kaşığı limon suyu

·        1/2Çay kaşığı karbonat

·        1 Çay kaşığı tuz

 

Ortak hamuru için ;

·        6 Su bardağı un

·        1 Büyük margarin (250gr.)

 

Hazırlanışı:

·        Büyükçe bir tencereye unu ve margarini koyun ve yağı una elle yoğurarak yedirin.

·        Yarısını başka bir kaba ayırın.

·        Tencerede kalanının ortasın açıp tatlı kurabiye malzemelerinin hepsini ilave edip yoğurun.

·        Kulak memesi kıvamına gelene kadar malzemelerini ekleyebilirsiniz.

·        Sonra istediğiniz şekil kalıplarını kullanarak çıkardığınız kalıpları tepsiye yerleştiriniz.

·        Ayrılan diğer hamura da tuzlu kurabiye malzemelerini ilave edip aynı işlemleri yapınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre