Ana içeriğe atla

KÜÇÜK MEKANLARINIZ İÇİN ÖNERİLER


Küçük mekanlarınız için öneriler...

 

Küçük mekânların daha geniş görünmesi bazı dekorasyon uygulamalarının hayata geçirilmesi ile mümkündür.

 

Küçük mekânları daha ferah göstermek için, mobilya seçimi ve yerleştirmesinde simetriye önem verilmesi tavsiye edilir. Mobilyaların kombinlenmesinde, belli bir uyumu yakalamak gerekir.  Odada orantı elde etmek için, benzer ölçülü ürünler tercih edilebilir. Bu sayede, simetrik bir denge ile görsel bir bütünlük kazanılır. Mekânda küçük desenler kullanılabilir. Burada benzer tonların kullanılması ile göze kalabalık oluşturmayan bir görünüm elde edilebilir.

Odada dengenin sağlanması adına, büyük bir kanepe yerine,  küçük ebatlı bir modelin satın alınması önerilir. Kanepe, birkaç puf ile tamamlanarak oturma alanı kazanılabilir. Depolama üniteli puflar ve sehpalı kanepe gibi, işlevsel ürünler, küçük mekânlar için ideal seçimler olacağından tavsiye edilir.

Çizgili zemin kaplama ya da duvar kâğıdı kullanmak mekânı, yatayda geniş, dikeyde uzun gösterir.  Duvarlardan birini farklı bir renge boyamak ise, odaya derinlik katar. Odada büyük çerçeve kullanımı da,  genişlik algısı yaratacağından tavsiye edilir.

Siz de, bu bilgiler ışığında minik mekânlarınızı doğru dekore edebilir ve yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.

Kendinize ait alan yaratın: Dekorasyon hileleriyle bir odayı oldupundan daha büyük gösterebilirsiniz.

Her mekana farklı bir uygulama getirin: Evinizin her köşesine hakim olun, böylelikle oluşturmak istediğiniz sadelikte geniş alanlar yaratabilirsiniz.

Aynalarla odaları geniş gösterin: Küçük bir odanızın duvarında kullanabileceğiniz aynalarla odanızı daha büyük gösterebilirsiniz.

Odanızı eşyalarla doldurmayın: Küçük olan mekanları eşya ile doldurmayın, büyük eşyalardan uzak durun.

Perde seçimini kalın perdelerden yana yapmayın: Odaya ışık girdiği sürece oda ferah olur, kalın ve koyu renk perde kullanmaktan kaçının.

Aydınlatmaya özen gösterin: Odanın ışıklandırılması çok önemli, tavandan aydınlatmanın yanı sıra yerden aydınlatmayıda tercih edebilirsiniz.

Tavan renginde mutlaka beyazı tercih edin: Evinizin duvarlarında uçuk renklerden kaçının, tavanınızın renginin beyaz olmasına özen gösterin.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta