Hamuru
için;
·
1 paket
margarin
·
2 yemek
kaşığı yoğurt
·
Yarım
su bardağı toz şeker
·
2 adet
yumurta
·
5
subardağı un
·
1 paket
kabartmatozu
·
2 paket
vanilya
Harcı
için;
·
6 adet
elma
·
Yarım
su bardağı toz şeker
·
1 tatlı
kaşığı tarçın
·
2 yemek
kasığı dövülmüş fındık
Üzeri
için;
·
2 su
bardağı toz şeker
·
1.5 su
bardağı su
·
1 tatlı
kaşığı limon suyu
·
Hindistan
cevizi
Hazırlanışı;
·
Margarini
kısık ateşte eritip hafif ılınana kadar bekletin.
·
Geniş
bir kabın içerisinde kurabiye hamru için verilen malzemeleri karıştırın.
·
Pürüzsüz
kıvamda hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
·
Hamurun
üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.
·
Harcını
hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
·
Tavaya
elma rendesi ve şekeri alıp orta dereceli ateşte pişirin.
·
Tavayı
ocaktan alıp soğumaya bırakın; tarçın ve dövülmüş fındığı ılave edıp
karıştırın.
·
Hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın.
·
İçlerine
elmalı harçtan paylaştırıp hamurun ağzını büzerek kapatın.
·
Kurabiyeleri
yağlı kâğıt serili tepsiye dizip, 190 derece fırında pembeleşinceye kadar
pişirin.
·
Üzeri
için şeker ve suyu 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 1 dakika
daha kaynatıp soğumaya bırakın.
·
Kurabiyeleri
fırından çıkınca soğuk şerbetin içine aktarın.
·
5
dakika altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın.
·
Kurabiyeleri
şerbetten çıkarıp hındıstancevizine bulayın ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder