ŞERBETLİ ELMALI KURABİYE



 

Hamuru için;
·        1 paket margarin
·        2 yemek kaşığı yoğurt
·        Yarım su bardağı toz şeker

·        2 adet yumurta
·        5 subardağı un
·        1 paket kabartmatozu
·        2 paket vanilya
Harcı için;
·        6 adet elma
·        Yarım su bardağı toz şeker
·        1 tatlı kaşığı tarçın
·        2 yemek kasığı dövülmüş fındık
Üzeri için;
·        2 su bardağı toz şeker
·        1.5 su bardağı su
·        1 tatlı kaşığı limon suyu
·        Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
·        Margarini kısık ateşte eritip hafif ılınana kadar bekletin.
·        Geniş bir kabın içerisinde kurabiye hamru için verilen malzemeleri karıştırın.
·        Pürüzsüz kıvamda hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
·        Hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.
·        Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
·        Tavaya elma rendesi ve şekeri alıp orta dereceli ateşte pişirin.
·        Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın; tarçın ve dövülmüş fındığı ılave edıp karıştırın.
·        Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın.
·        İçlerine elmalı harçtan paylaştırıp hamurun ağzını büzerek kapatın.
·        Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizip, 190 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
·        Üzeri için şeker ve suyu 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
·        Kurabiyeleri fırından çıkınca soğuk şerbetin içine aktarın.
·        5 dakika altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın.
·        Kurabiyeleri şerbetten çıkarıp hındıstancevizine bulayın ve servis yapın.

 

Yorumlar