Ana içeriğe atla

ŞERBETLİ ELMALI KURABİYE



 

Hamuru için;
·        1 paket margarin
·        2 yemek kaşığı yoğurt
·        Yarım su bardağı toz şeker

·        2 adet yumurta
·        5 subardağı un
·        1 paket kabartmatozu
·        2 paket vanilya
Harcı için;
·        6 adet elma
·        Yarım su bardağı toz şeker
·        1 tatlı kaşığı tarçın
·        2 yemek kasığı dövülmüş fındık
Üzeri için;
·        2 su bardağı toz şeker
·        1.5 su bardağı su
·        1 tatlı kaşığı limon suyu
·        Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
·        Margarini kısık ateşte eritip hafif ılınana kadar bekletin.
·        Geniş bir kabın içerisinde kurabiye hamru için verilen malzemeleri karıştırın.
·        Pürüzsüz kıvamda hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
·        Hamurun üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin.
·        Harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
·        Tavaya elma rendesi ve şekeri alıp orta dereceli ateşte pişirin.
·        Tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın; tarçın ve dövülmüş fındığı ılave edıp karıştırın.
·        Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın.
·        İçlerine elmalı harçtan paylaştırıp hamurun ağzını büzerek kapatın.
·        Kurabiyeleri yağlı kâğıt serili tepsiye dizip, 190 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
·        Üzeri için şeker ve suyu 5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
·        Kurabiyeleri fırından çıkınca soğuk şerbetin içine aktarın.
·        5 dakika altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın.
·        Kurabiyeleri şerbetten çıkarıp hındıstancevizine bulayın ve servis yapın.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre