Ana içeriğe atla

CEVİZLİ KURABİYE


 
Malzemeler :

·        1 Paket margarin
·        2 Adet yumurta

·        1 Bardak pudra şekeri
·        3,5 Bardak un
·        1 Paket kabartma tozu
·        1 Bardak dövülmüş ceviz


Hazırlanışı :

·        Oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi,pudra şekerini,yumurta sarılarını,kabartma tozu,un ve cevizin yarısını iyice yoğurarak,yumuşak,hani meşhur tabirle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
·        Kurabiye hamurunuza 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ekleyebilirsiniz.
·        Hamurdan küçük parçalar koparıp,yuvarlayıp,önce yumurta akına ,sonra da cevize batırarak,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine veya yağladığımız tepsiye dizelim.
·        Yuvarladığımız hamura büyük bir parça ceviz batırarak da hazırlayabiliriz.
·        Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 25 dakika kadar pişirelim.

 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta