Malzemeler:
(40-45 adet )
·
300 gr toz
şeker ( 1 + 1/2 su bardağı ) ( beyaz ve esmer şeker yarı yarıya )
·
250 gr
tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış )
·
2 yumurta
·
1 tatlı kaşığı
vanilya özü (yoksa şekerli vanilin 9
·
300 gr un ( 2
+ 3/4 su bardağı )
·
1/2 tatlı
kaşığı karbonat
·
1/2 tatlı
kaşığı tuz
·
250 – 300 gr
damla çikolata ( yoksa küçük parçalara bölünmüş çikolata 9
Yapılışı:
·
Fırını 160-
170 derece ısıtın.
·
Unu, karbonatı
ve tuzu bir kaba eleyin.
·
Tereyağ ile
şekeri iyice çırpın.
·
Yumurtaları
tek tek ekleyin, çırpın.
·
Vanilyayı
ekleyin çırpın.
·
Unlu karışımı
ekleyin, çok az çırpın.
·
Çikolataları
ekleyin tekrar çok az çırpın.
·
Yağlı kağıt
koyduğunuz fırın tepsisine çorba kaşığı ile aralarında 2-3 cm boşluk
bırakarak kurabiye hamurunu bu koyun.
·
8-10 dakika
kadar etrafı kızarıp ortası hafif renk alana kadar pişirin.
·
Tepside 1-2
dakika bekletip tel ızgara üzerinde soğutun.
Yorumlar
Yorum Gönder