Ana içeriğe atla

BALLI CUPCAKE




Malzemeler:

1 1/2 Su Bardağı Un (150g)

1 Çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu (4g)

1 Çay Bardağı Süt Kreması veya Labne Peynir (100-105 ml)

1 çay Bardağı Bal (140-150g)

1 Çay Kaşığı Toz Tarçın

4/5 Su Bardağı Pudra Şekeri (100g)

2 Büyük Yumurta

1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı (100ml)

1 portakal kabuğu

İsteğe göre 1 Çay kaşığı nescafe

 

Krema için :

3 Yemek kaşığı Tereyağı (45-50g)

3/4 Çay Bardağı Suyu Süzülmüş Labne Peynir (90ml)

İsteğe göre 1 damla vanilya özütü

1 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri (180g)

 

Süsleme için :

1 Portakal Kabuğu Rendesi

3-4 Yemek Kaşığı Petek Bal

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 180 derece ayarlayın ve ısıtın.

Bir sos tavasında süt kreması veya labne peyniri, bal ile çırpma teli ile karıştırarak ısıtın ve karıştırın. kaynamadan önce ocaktan alın.

Bir karıştırma kabına unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek aktarın,üzerine tarçın ekleyin ve harmanlayın,

Portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ, pudra şekeri ve kahveyi başka bir karıştırma kabında mikser ile çırpın. Çırparken yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin.

Bu karışıma kuru karışımı aktarın. En son ballı karışımı da aktararak spatula yardımıyla karıştırın.

Hazırladığınız ballı kek hamurunu, muffin /cupcake kalıplarına pişirme kalıpları içerisine 2/32lerini dolduracak şekilde aktarın.

Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 22-24 dakika pişirin.

Bir fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.

Krema için, bir çırpma kabında önceden tereyağını, Peynir ve Vanilya özütü ekleyerek çırpmaya devam edin.

En son kaşık kaşık pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.

45 dakika-1 saat buzdolabında bekletin.

Soğuk kremayı sıkma ucu yerleştirdiğiniz sıkma torbası yardımıyla veya spatula ile soğumuş keklerin üzerine aktarın.

En son petek bal ve portakal kabuğu ile servis edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre