Malzemeler:
1 1/2 Su Bardağı Un (150g)
1 Çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu (4g)
1 Çay Bardağı Süt Kreması veya Labne Peynir (100-105 ml)
1 çay Bardağı Bal (140-150g)
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
4/5 Su Bardağı Pudra Şekeri (100g)
2 Büyük Yumurta
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı (100ml)
1 portakal kabuğu
İsteğe göre 1 Çay kaşığı nescafe
Krema için :
3 Yemek kaşığı Tereyağı (45-50g)
3/4 Çay Bardağı Suyu Süzülmüş Labne Peynir (90ml)
İsteğe göre 1 damla vanilya özütü
1 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri (180g)
Süsleme için :
1 Portakal Kabuğu Rendesi
3-4 Yemek Kaşığı Petek Bal
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 180 derece ayarlayın ve ısıtın.
Bir sos tavasında süt kreması veya labne peyniri, bal ile
çırpma teli ile karıştırarak ısıtın ve karıştırın. kaynamadan önce ocaktan
alın.
Bir karıştırma kabına unu kabartma tozu ile birlikte
eleyerek aktarın,üzerine tarçın ekleyin ve harmanlayın,
Portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ, pudra şekeri ve kahveyi
başka bir karıştırma kabında mikser ile çırpın. Çırparken yumurtaları ilave
edip çırpmaya devam edin.
Bu karışıma kuru karışımı aktarın. En son ballı karışımı da
aktararak spatula yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız ballı kek hamurunu, muffin /cupcake
kalıplarına pişirme kalıpları içerisine 2/32lerini dolduracak şekilde aktarın.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 22-24 dakika pişirin.
Bir fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Krema için, bir çırpma kabında önceden tereyağını, Peynir ve
Vanilya özütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
En son kaşık kaşık pudra şekeri ilave ederek çırpmaya devam
edin.
45 dakika-1 saat buzdolabında bekletin.
Soğuk kremayı sıkma ucu yerleştirdiğiniz sıkma torbası
yardımıyla veya spatula ile soğumuş keklerin üzerine aktarın.
En son petek bal ve portakal kabuğu ile servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder