Ana içeriğe atla

BAHARATLI PEYNİR


Malzemeler:

·        2 Su Bardağı Tam Yağlı Beyaz Peynir

·        1 Su Bardağı Lor Peyniri

·        1 Yemek Kaşığı Hardal

·        2 Adet Kırmızı Biber

·        1 Yemek Kaşığı Pul Biber

·        1 Çay Kaşığı Kimyon

·        1 Çay Bardağı Sızma Zeytinyağı

·        1 Yemek Kaşığı kırmızı Üzüm Sirkesi

 

Hazırlanışı:

·        Kırmızı biberleri ikiye kesip, tohumlarını temizleyip, kabaca doğrayın.

·        Diğer tüm malzemeler ile birlikte rondoda çekin.

·        Bir saklama kabına alıp, buzdolabında soğuttuktan sonra, deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber ile servis edin.

·        Soğanlı ekmeklerinizin yanına veya ıspanaklı tartın üzerine servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta