Ana içeriğe atla

AVCI BÖREĞİ


 




Malzemeler :

2 adet yufka

200 gr kıyma

1 orta boy soğan

Yarım çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz

1-2 dal maydanoz (ince doğranmış)

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı galeta unu

Hazırlanışı:

Kıyma ve rendelenmiş soğanları bir tavada (yağ eklemeden) kavurun.

Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyin. Karıştırarak kavurun. Kıyma kavrulunca ocağı kapatın.

Önceden ıslatıp bir süre beklettiğiniz bulguru bir karıştırma kabına alın.

Kavrulmuş kıymayı, maydanozu ilave edin. Cevizleri elinizle, dişe gelecek şekilde kırıp ekleyin. Tümünü iyice karıştırın.

Yufkayı yayın.

Yarım çay bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp bir kaseye koyun. Yufkayı bu karışımla nemlendirin.

Yufkayı ikiye katlayın. Ortasında ikiye ve kestiğiniz parçaları da yine ortadan ikiye bölün. Üçgen parçalar oluşsun.

İç malzemeleri yufkanın üzerine yerleştirin.

Yufkanın kenarlarını hafifçe kıvırın. Kalın bir şekilde sarın.

Yufkaları su ve yağın olduğu kaseye batırın.

Galeta ununu düz bir tabağa koyun. Börekleri iyice galeta ununa bulayın.

Börekleri fırın kabına dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Avcı börekleriniz hazır.

 
 
 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre