Malzemeler
:
2 adet yufka
200 gr kıyma
1 orta boy
soğan
Yarım çay
bardağı ince bulgur
1 çay
bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 tatlı
kaşığı kimyon
1 tatlı
kaşığı pulbiber
1 tatlı
kaşığı tuz
1-2 dal
maydanoz (ince doğranmış)
Yarım çay
bardağı su
Yarım çay
bardağı sıvı yağ
1,5 su
bardağı galeta unu
Hazırlanışı:
Kıyma ve
rendelenmiş soğanları bir tavada (yağ eklemeden) kavurun.
Tuz,
karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyin. Karıştırarak kavurun. Kıyma kavrulunca
ocağı kapatın.
Önceden
ıslatıp bir süre beklettiğiniz bulguru bir karıştırma kabına alın.
Kavrulmuş
kıymayı, maydanozu ilave edin. Cevizleri elinizle, dişe gelecek şekilde kırıp
ekleyin. Tümünü iyice karıştırın.
Yufkayı
yayın.
Yarım çay
bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırıp bir kaseye koyun. Yufkayı
bu karışımla nemlendirin.
Yufkayı
ikiye katlayın. Ortasında ikiye ve kestiğiniz parçaları da yine ortadan ikiye
bölün. Üçgen parçalar oluşsun.
İç
malzemeleri yufkanın üzerine yerleştirin.
Yufkanın
kenarlarını hafifçe kıvırın. Kalın bir şekilde sarın.
Yufkaları su
ve yağın olduğu kaseye batırın.
Galeta ununu
düz bir tabağa koyun. Börekleri iyice galeta ununa bulayın.
Börekleri
fırın kabına dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Avcı
börekleriniz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder