ANNEMİN POĞAÇASI


Malzemeler:

·        1 paket Kuru Maya

·        1 yumurta

·        2 bardak un

·        1 bardak un

·        Yarım çay kaşığı tuz

·        1 tatlı kaşığı şeker

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 çay bardağı yoğurt

 

İçi için

·        Rendelenmiş kaşar  ve/veya beyaz peynir

·        Minik minik doğranmış siyah zeytin (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

·        Tüm malzemeleri karıştırın ve 2 saat üzeri kapalı ılık sıcak ortamda dinlendirin.

·        Eğer hızlandırmak isterseniz önceden ısıtılmış ve kapatılmış ılık fırın içinde ısıya dayanıklı bir kapta bekletebilirsiniz.

·        Klasik poğaça hazırlayabilirsiniz yada şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

·        İçine harcı da ekleyerek yağlanmış tepsiye dizin.

·        Tepsiye dizdiğiniz hamurun üstüne 1 yumurtanın sarısını çırptıktan sonra sürün.

·        Üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz.

·        Önceden ısıtılmış 180 dece fırında 35-40 dakika pişirin.

Yorumlar