Ana içeriğe atla

ANNEMİN POĞAÇASI


Malzemeler:

·        1 paket Kuru Maya

·        1 yumurta

·        2 bardak un

·        1 bardak un

·        Yarım çay kaşığı tuz

·        1 tatlı kaşığı şeker

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 çay bardağı yoğurt

 

İçi için

·        Rendelenmiş kaşar  ve/veya beyaz peynir

·        Minik minik doğranmış siyah zeytin (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

·        Tüm malzemeleri karıştırın ve 2 saat üzeri kapalı ılık sıcak ortamda dinlendirin.

·        Eğer hızlandırmak isterseniz önceden ısıtılmış ve kapatılmış ılık fırın içinde ısıya dayanıklı bir kapta bekletebilirsiniz.

·        Klasik poğaça hazırlayabilirsiniz yada şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

·        İçine harcı da ekleyerek yağlanmış tepsiye dizin.

·        Tepsiye dizdiğiniz hamurun üstüne 1 yumurtanın sarısını çırptıktan sonra sürün.

·        Üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz.

·        Önceden ısıtılmış 180 dece fırında 35-40 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre