Ana içeriğe atla

SAKIZLI ALAÇATI KURABİYESİ


Malzemeler:

Kurabiye Hamuru için:

  •  4 Su Bardağı Buğday Unu (400g)
  •  1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  •  1 Su Bardağı Mısır Nişastası (90g)
  •  3 Adet Yumurta
  •  4 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (70g)
  •  1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
  •  1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  •  2-3 Parça Sakız (Toz Halinde)

Üzeri için:

  •  İsteğe Göre 1 Yemek Kaşığı Nar Çekirdeği Unu
  •  1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  •  1-2 Yemek Kaşığı Badem Kırığı

 

Hazırlanışı:

  •  Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın.
  •  Un, nişasta ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu beraber eleyerek büyükçe bir karıştırma kabına alın.
  •  Üzerine buzdolabından yeni çıkmış ve bir bıçağın arkası ile küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip, yağı unlu karışıma tamamen yedirene kadar parmak uçlarıyla ovalayarak yoğurun.
  • Üzerine, diğer tüm hamur malzemelerini ve toz haline getirilmiş sakızı ekleyin.
  • Yumuşak ele yapışmayan ama hafif dağılan bir hamur elde edene kadar kısaca yoğurun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta