Malzemeler:
Kurabiye
Hamuru için:
- 4 Su Bardağı Buğday Unu (400g)
- 1 Paket Hamur Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Mısır Nişastası (90g)
- 3 Adet Yumurta
- 4 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (70g)
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
- 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
- 2-3 Parça Sakız (Toz Halinde)
Üzeri için:
- İsteğe Göre 1 Yemek Kaşığı Nar Çekirdeği
Unu
- 1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1-2 Yemek Kaşığı Badem Kırığı
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın.
- Un, nişasta ve Pakmaya Hamur Kabartma
Tozu’nu beraber eleyerek büyükçe bir karıştırma kabına alın.
- Üzerine buzdolabından yeni çıkmış ve bir
bıçağın arkası ile küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip, yağı unlu
karışıma tamamen yedirene kadar parmak uçlarıyla ovalayarak yoğurun.
- Üzerine, diğer tüm hamur malzemelerini ve toz
haline getirilmiş sakızı ekleyin.
- Yumuşak ele yapışmayan ama hafif dağılan bir
hamur elde edene kadar kısaca yoğurun.
Yorumlar
Yorum Gönder