SAKIZLI ALAÇATI KURABİYESİ


Malzemeler:

Kurabiye Hamuru için:

  •  4 Su Bardağı Buğday Unu (400g)
  •  1 Paket Hamur Kabartma Tozu
  •  1 Su Bardağı Mısır Nişastası (90g)
  •  3 Adet Yumurta
  •  4 Yemek Kaşığı Soğuk Tereyağı (70g)
  •  1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
  •  1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
  •  2-3 Parça Sakız (Toz Halinde)

Üzeri için:

  •  İsteğe Göre 1 Yemek Kaşığı Nar Çekirdeği Unu
  •  1-2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  •  1-2 Yemek Kaşığı Badem Kırığı

 

Hazırlanışı:

  •  Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp, ısıtın.
  •  Un, nişasta ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu beraber eleyerek büyükçe bir karıştırma kabına alın.
  •  Üzerine buzdolabından yeni çıkmış ve bir bıçağın arkası ile küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip, yağı unlu karışıma tamamen yedirene kadar parmak uçlarıyla ovalayarak yoğurun.
  • Üzerine, diğer tüm hamur malzemelerini ve toz haline getirilmiş sakızı ekleyin.
  • Yumuşak ele yapışmayan ama hafif dağılan bir hamur elde edene kadar kısaca yoğurun.

Yorumlar