Malzemeler
·
2 kilo
balkabağı
·
3
bardak toz şeker
·
1
bardak dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
·
Kabağı
dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun.
·
Çekirdeklerini
çıkarın.
·
Çelik
veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin.
·
Kabakların
üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek
yoktur.
·
Bir
bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30
dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları
için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika
dinlendirin.
·
Altını
kapatıp ateşten çekin.
·
Soğuduktan
sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder