Malzemeler:
·
500 ml.
tam yağlı süt
·
3 yemek
kaşığı kakao
·
100 ml.
çiğ krema
·
100 gr.
sütlü ya da bitter çikolata
·
1 çay
bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
·
1 fiske
tuz
Hazırlanışı:
·
Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.
·
Küçük bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
·
İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta
çikolatayı benmari usulü ile eritin.
·
Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5
dakika kadar pişirin.
·
Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın.
·
Krema, çubuk tarçın veya ufak şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder