EV YAPIMI SICAK ÇİKOLATA


Malzemeler:

·        500 ml. tam yağlı süt

·        3 yemek kaşığı kakao

·        100 ml. çiğ krema

·        100 gr. sütlü ya da bitter çikolata

·        1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)

·        1 fiske tuz


Hazırlanışı:

·        Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.

·        Küçük bir tencereye su doldurun ve kaynatın.

·        İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta çikolatayı benmari usulü ile eritin.

·        Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

·        Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın.

·        Krema, çubuk tarçın veya ufak şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.


Yorumlar