Ana içeriğe atla

EV YAPIMI SICAK ÇİKOLATA


Malzemeler:

·        500 ml. tam yağlı süt

·        3 yemek kaşığı kakao

·        100 ml. çiğ krema

·        100 gr. sütlü ya da bitter çikolata

·        1 çay bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)

·        1 fiske tuz


Hazırlanışı:

·        Çikolatayı bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırın.

·        Küçük bir tencereye su doldurun ve kaynatın.

·        İçine suya değecek şekilde ısıya dayanıklı bir kabı oturtun ve bu kapta çikolatayı benmari usulü ile eritin.

·        Teflon bir tencerede krema, kakao, süt, tuz ve şekeri ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

·        Süt kaynayınca içine erittiğiniz çikolatayı koyun ve karıştırın.

·        Krema, çubuk tarçın veya ufak şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta