ET KAVURMA


Hayvan kesildiği zaman tüm kasları birden kasılı kalır. Bu spazmın çözülmesi yaklaşık 2 saat sürer, bu nedenle kurbanlık hayvanın etinin kesimden en az iki saat sonra tüketilmesi gerekir.

 


ET 1 GÜN DİNLENDİRİLMELİ !


Hayvan kesildikten sonra 1-2 saat içinde pişirilen etin sert ve tatsız olacaktır.Bu sebeple kurban etinin özellikle buzdolabının alt bölümünde bir süre bekletilmesi gerekmektedir.Dire buzluğa konulan etin lezzeti kaybolacaktır.

 

İYİ KAVURMA NASIL YAPILIR


Kuzu eti kavurması:

·        Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz.

·        Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır. Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir.

·        Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir.

·        Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra  servis yapılır.

 

Dana eti kavurması:

·        Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.

·        Yine dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup, yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.

·        Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak, servis yapılır.
 
 

 

Yorumlar