Hayvan
kesildiği zaman tüm kasları birden kasılı kalır. Bu spazmın çözülmesi yaklaşık
2 saat sürer, bu nedenle kurbanlık hayvanın etinin kesimden en az iki saat
sonra tüketilmesi gerekir.
ET 1
GÜN DİNLENDİRİLMELİ !
Hayvan kesildikten sonra 1-2 saat içinde pişirilen etin sert ve tatsız olacaktır.Bu sebeple kurban etinin özellikle buzdolabının alt bölümünde bir süre bekletilmesi gerekmektedir.Dire buzluğa konulan etin lezzeti kaybolacaktır.
İYİ
KAVURMA NASIL YAPILIR
Kuzu eti kavurması:
·
Tencereye
kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına
koyuyoruz.
·
Etlerin
pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan
koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır. Bayram
kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir.
·
Daha
sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir.
·
Bir iki
dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45
dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir
iki dakika daha kavrulduktan sonra servis yapılır.
Dana eti kavurması:
·
Dana
etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra
etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave
etmiyoruz.
·
Yine
dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup, yüksek ateşte bir kaç
dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan farklı olarak bir bardak su ilave
edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
·
Kavurma
piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak, servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder