BALKABAKLI BÖREK


Malzemeler:

·        4 adet yufka

·        1 su bardağı süt

·        yarım su bardağı zeytinyağı

İç malzemeleri:

·        1 kilo bal kabağı

·        1 su bardağı toz şeker

·        1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

·        2 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

·        1 adet yumurta

 

Hazırlanışı:

·        1 kilo bal kabağını rendenin iri kenarı ile rendeliyoruz ,

·        Bal kabağını rendelidekten sonra, 1 su bardağı şekeri ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip,karıştırıyoruz ,

·        Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ara ara kontrol ederek kabağımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.

·        Piştikten sonra kabağımızı soğumaya bırakıyoruz.

·        Üzerine 1 çay bardağı ceviz ilave edip,karıştırıyoruz,

·        Sosu hazırlamaya başlayabiliriz;

·        1 yumurtanın sarısını ayırıyoruz.

·        1 su bardağı süt ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırıyoruz.

·        Hazırladığımız sosu bir kenara ayırıp 4 adet yufkayı artı şeklinde her yufkayı dört parçaya kesip,16 parça yufka elde edelim.

·        Yüzeyine bir kaç kaşık sos karışımından sürelim  ve hazırladığımız kabaklı içi
geniş kenarına bırakalım ,

·        Fazla sıkı olmayan bir rulo yapıp gül böreği şeklini veriyoruz. (Ek yerini alta getiriyoruz ve tepsiye bırakıyoruz.)

·        Diğer yufkaları da aynı biçimde yapıyoruz.

·        Artan sosumuza ayırdığımız yumurta sarısını ilave ederek karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz.Böreklerimiz hazır,önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorumlar