Malzemeler:
·
4 adet
yufka
·
1 su
bardağı süt
·
yarım
su bardağı zeytinyağı
İç
malzemeleri:
·
1 kilo
bal kabağı
·
1 su
bardağı toz şeker
·
1 çay
bardağı iri çekilmiş ceviz
·
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
·
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
·
1 kilo
bal kabağını rendenin iri kenarı ile rendeliyoruz ,
·
Bal
kabağını rendelidekten sonra, 1 su bardağı şekeri ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını
ekleyip,karıştırıyoruz ,
·
Tencerenin
kapağını kapatıp orta ateşte ara ara kontrol ederek kabağımız yumuşayana kadar
pişiriyoruz.
·
Piştikten
sonra kabağımızı soğumaya bırakıyoruz.
·
Üzerine
1 çay bardağı ceviz ilave edip,karıştırıyoruz,
·
Sosu hazırlamaya
başlayabiliriz;
·
1
yumurtanın sarısını ayırıyoruz.
·
1 su
bardağı süt ve yarım su bardağı zeytinyağını karıştırıyoruz.
·
Hazırladığımız
sosu bir kenara ayırıp 4 adet yufkayı artı şeklinde her yufkayı dört parçaya
kesip,16 parça yufka elde edelim.
·
Yüzeyine
bir kaç kaşık sos karışımından
sürelim ve hazırladığımız kabaklı
içi
geniş kenarına bırakalım ,
geniş kenarına bırakalım ,
·
Fazla sıkı
olmayan bir rulo yapıp gül böreği şeklini veriyoruz. (Ek yerini alta getiriyoruz
ve tepsiye bırakıyoruz.)
·
Diğer
yufkaları da aynı biçimde yapıyoruz.
·
Artan sosumuza
ayırdığımız yumurta sarısını ilave ederek karıştırıp böreklerin üzerine
sürüyoruz.Böreklerimiz hazır,önceden 180 dereceye ısıttığımız
fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder