Ana içeriğe atla

BONİBONLU PASTA




Malzemeler :

·        2 paket hazır kek



Muhallebi için gerekli malzemeler:

·        500ml süt
·        1 paket şekerli vanilin
·        2,5 çorba kaşığı un
·        1 su bardağı toz şeker
·        1 paket toz kremşanti

Üst süsleme için malzemeler:

·        1 paket Çilek
·        10 kutu Bonibon
·        1 büyük boy Rulokat

Hazırlanışı:

·        Tencereye kremşanti hariç tüm malzemeleri koyup pişiriyoruz.
·        Yoğun kıvama gelince ocağı kapatıyoruz.
·        Biraz soğuduktan sonra içerisine paket kremşantiyi boşaltıp,mikser yardımıyla çırpıyoruz.
·        1 adet kek tabanını süt ile ıslatıp üzerine muhallebiyi sürüyoruz.
·        İçerisine muhallebinin üzeri kapanacak şekilde çilek koyuyoruz.
·        Üzerine kek tabanı aynı şekilde ıslatıp  muhallebi ve çileği koyuyoruz.En üst tabanı ıslatmıyoruz.
·        En üste koyup muhallebiyle pastanın ustunu yanlarını sıvıyoruz.
·        Rulokatlaro pastanın boyunu olcup o boyutta kesıp tum kenarlara yanyana sekılde dızıyoruz.
·        En üstüne bonibonları serpiyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta