YUNAN KARİDOPİTA TATLISI


Malzemeler:

·        3 yumurta

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 çay bardağı şeker

·        1 çay bardağı galeta unu

·        1 çay bardağı hindistan cevizi

·        1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

·        1 kabartma tozu

·        1 vanilya

 

Şerbeti için:

·        2.5 çay bardağı şeker

·        3.5 çay bardağı su

·        1-2 damla limon suyu

 

 

Hazırlanışı:

·        Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz

·        180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz

·        Kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada süslememize geçiyoruz.

Not: Kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz.

 

Sunum Önerileri:

·        Krem Şanti ve tarçın ile süsleyecekseniz; krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınını da döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz.

·        Krem Şanti üzerine antep fıstığı ya da çilek dilimleri tercih edebilirsiniz.

·        Sadece ceviz kırıkları ile süsleyecekseniz; soğuduktan sonra servis ederken ceviz kırıklarını serpebilirsiniz.

·        Krem şantiyi hazırlarken içine bir miktar haşlanmış balkabağı ekleyerek farklı bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Yorumlar