Ana içeriğe atla

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI


Malzemeler:

·        3 yumurta

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1 çay bardağı şeker

·        1 çay bardağı galeta unu

·        1 çay bardağı hindistan cevizi

·        1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

·        1 kabartma tozu

·        1 vanilya

 

Şerbeti için:

·        2.5 çay bardağı şeker

·        3.5 çay bardağı su

·        1-2 damla limon suyu

 

 

Hazırlanışı:

·        Kek gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz

·        180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz

·        Kekimiz soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada süslememize geçiyoruz.

Not: Kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta unu daha ekleyebiliriz.

 

Sunum Önerileri:

·        Krem Şanti ve tarçın ile süsleyecekseniz; krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınını da döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis yapıyoruz.

·        Krem Şanti üzerine antep fıstığı ya da çilek dilimleri tercih edebilirsiniz.

·        Sadece ceviz kırıkları ile süsleyecekseniz; soğuduktan sonra servis ederken ceviz kırıklarını serpebilirsiniz.

·        Krem şantiyi hazırlarken içine bir miktar haşlanmış balkabağı ekleyerek farklı bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre