Malzemeler:
·
3
yumurta
·
1 çay
bardağı sıvı yağ
·
1 çay
bardağı şeker
·
1 çay
bardağı galeta unu
·
1 çay
bardağı hindistan cevizi
·
1 çay
bardağı dövülmüş ceviz içi
·
1
kabartma tozu
·
1
vanilya
Şerbeti için:
·
2.5 çay
bardağı şeker
·
3.5 çay
bardağı su
·
1-2
damla limon suyu
Hazırlanışı:
·
Kek
gibi önce yumurta ve şekeri çırpıyor daha sonra sırayla diğer malzemeleri
ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye döküyoruz
·
180
derecelik fırında üzeri kızarana kadar (15-20 dak.)pişiriyoruz
·
Kekimiz
soğuyunca kaynatılmış şerbeti döküp şerbet çektikten sonrada süslememize
geçiyoruz.
Not: Kek cıvık gibi görünürse yarım çay bardağı galeta
unu daha ekleyebiliriz.
Sunum Önerileri:
·
Krem Şanti
ve tarçın ile süsleyecekseniz; krem şantiyi sürüyoruz şantinin üzerine tarçınını
da döküp dolapta dinlendiriyoruz dilediğimiz şekilde kesip soğuk servis
yapıyoruz.
·
Krem Şanti
üzerine antep fıstığı ya da çilek dilimleri tercih edebilirsiniz.
·
Sadece
ceviz kırıkları ile süsleyecekseniz; soğuduktan sonra servis ederken ceviz
kırıklarını serpebilirsiniz.
·
Krem şantiyi
hazırlarken içine bir miktar haşlanmış balkabağı ekleyerek farklı bir görüntü
de elde edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder