Malzemeler:
·
1 Tatlı
kaşığı toz şeker
·
1 Çay
bardağı süt
·
1 Adet
yumurta
·
1 Çay
bardağı zeytinyağı
·
1/3
paket yaş maya
·
Alabildiği
kadar un
·
Nişasta(Hamuru
açmak için)
Şerbeti
için:
·
3
Bardak toz şeker
·
3
Bardak su
·
½ limon
suyu
İçine:
·
1 Kase
dövülmüş ceviz
·
1 Tatlı
kaşığı tarçın
Üzerine:
·
Tereyağı
Hazırlanışı:
·
Derin
bir kaba 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı ve çay kaşığının
ucu ile tuz ilave edin.
·
1 Çay
bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve yaş mayayı da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.
·
Üzerine
yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde
edin.
·
Hamurun
daha iyi mayalanması için üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlendirin.
·
Diğer
tarafta derin bir tencereye 3 bardak toz şekeri, 3 bardak suyu ekleyip
kaynatın.
·
Hafif
koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip altını kapatın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün.
·
Hamur
bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürdükten sonra üst üste
dizin.
·
Daha
sonra üst üste dizdiğiniz 6 kat yufkayı büyük bir tepsi kadar açın.
·
Daha
sonra, açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp silindir biçimine getirin. Hamuru;
bıçakla 1 santim kalınlığında dilimlere ayırın.
·
1 Kase
dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasede karıştırın.
·
Kestiğiniz
hamur dilimlerini düzeltip, arasına tarçınlı ceviz koyarak midye şeklinde
kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
·
Midye
şeklini verdiğiniz hamurların üzerine tereyağı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış
fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
·
Fırından
çıkartıp sıcakken şerbetini ekleyin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder