Ana içeriğe atla

MİDYE TATLISI


Malzemeler:
·        1 Tatlı kaşığı toz şeker

·        1 Çay bardağı süt

·        1 Adet yumurta

·        1 Çay bardağı zeytinyağı

·        1/3 paket yaş maya

·        Alabildiği kadar un

·        Nişasta(Hamuru açmak için)

 

Şerbeti için:

·        3 Bardak toz şeker

·        3 Bardak su

·        ½ limon suyu

 

İçine:


·        1 Kase dövülmüş ceviz

·        1 Tatlı kaşığı tarçın

 

Üzerine:


·        Tereyağı

 

Hazırlanışı:

·        Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı ve çay kaşığının ucu ile tuz ilave edin.

·        1 Çay bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve yaş mayayı da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.

·        Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

·        Hamurun daha iyi mayalanması için üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlendirin.

·        Diğer tarafta derin bir tencereye 3 bardak toz şekeri, 3 bardak suyu ekleyip kaynatın.

·        Hafif koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip altını kapatın. Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün.

·        Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürdükten sonra üst üste dizin.

·        Daha sonra üst üste dizdiğiniz 6 kat yufkayı büyük bir tepsi kadar açın.

·        Daha sonra, açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp silindir biçimine getirin. Hamuru; bıçakla 1 santim kalınlığında dilimlere ayırın.

·        1 Kase dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasede karıştırın.

·        Kestiğiniz hamur dilimlerini düzeltip, arasına tarçınlı ceviz koyarak midye şeklinde kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

·        Midye şeklini verdiğiniz hamurların üzerine tereyağı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

·        Fırından çıkartıp sıcakken şerbetini ekleyin ve servis yapın.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre