MİDYE TATLISI


Malzemeler:
·        1 Tatlı kaşığı toz şeker

·        1 Çay bardağı süt

·        1 Adet yumurta

·        1 Çay bardağı zeytinyağı

·        1/3 paket yaş maya

·        Alabildiği kadar un

·        Nişasta(Hamuru açmak için)

 

Şerbeti için:

·        3 Bardak toz şeker

·        3 Bardak su

·        ½ limon suyu

 

İçine:


·        1 Kase dövülmüş ceviz

·        1 Tatlı kaşığı tarçın

 

Üzerine:


·        Tereyağı

 

Hazırlanışı:

·        Derin bir kaba 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı ve çay kaşığının ucu ile tuz ilave edin.

·        1 Çay bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve yaş mayayı da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.

·        Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

·        Hamurun daha iyi mayalanması için üzerini örtüp 10 dakika kadar dinlendirin.

·        Diğer tarafta derin bir tencereye 3 bardak toz şekeri, 3 bardak suyu ekleyip kaynatın.

·        Hafif koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip altını kapatın. Dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölün.

·        Hamur bezelerini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına nişasta sürdükten sonra üst üste dizin.

·        Daha sonra üst üste dizdiğiniz 6 kat yufkayı büyük bir tepsi kadar açın.

·        Daha sonra, açtığınız hamuru rulo şeklinde sarıp silindir biçimine getirin. Hamuru; bıçakla 1 santim kalınlığında dilimlere ayırın.

·        1 Kase dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir kasede karıştırın.

·        Kestiğiniz hamur dilimlerini düzeltip, arasına tarçınlı ceviz koyarak midye şeklinde kapatın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

·        Midye şeklini verdiğiniz hamurların üzerine tereyağı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

·        Fırından çıkartıp sıcakken şerbetini ekleyin ve servis yapın.

 

Yorumlar