FRANSIZ USULÜ TARÇINLI KAHVALTI EKMEĞİ



Malzemeler:

  • 5 Dilim Tam Buğday Tost Ekmeği
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı tereyağı
  • 2-3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

 

Hazırlanışı:

  • Tost ekmeklerini çapraz, üçgenler şeklinde ikiye kesin.
  • Yumurtaları bir çırpma kabına aktarıp, üzerine süt ve tarçın ilave edip, mikserde düşük devirde çırparak karıştırın.
  • Ekmekleri karışıma bulayın ve tereyağı eritilmiş tavada her iki tarafını da kızartın.
  • Tavadan alınca havlı kağıt serili tabakta fazla yağını alıp, pudra şekerine bulatın.
  • Peynir çeşitleri veya fındık ezmesi ile ılık servis edin.

Yorumlar