Ana içeriğe atla

FRANSIZ USULÜ TARÇINLI KAHVALTI EKMEĞİ



Malzemeler:

  • 5 Dilim Tam Buğday Tost Ekmeği
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı tereyağı
  • 2-3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

 

Hazırlanışı:

  • Tost ekmeklerini çapraz, üçgenler şeklinde ikiye kesin.
  • Yumurtaları bir çırpma kabına aktarıp, üzerine süt ve tarçın ilave edip, mikserde düşük devirde çırparak karıştırın.
  • Ekmekleri karışıma bulayın ve tereyağı eritilmiş tavada her iki tarafını da kızartın.
  • Tavadan alınca havlı kağıt serili tabakta fazla yağını alıp, pudra şekerine bulatın.
  • Peynir çeşitleri veya fındık ezmesi ile ılık servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta