Ana içeriğe atla

ALMAN PASTASI




Malzemeler :

Hamur için :
  • 3 Çay Bardağı Un (300g)
  • 1 Paket Instant Hamur Mayası (10g)
  • 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (135g)

Krema için :

  • 2 Yemek Kaşığı Un (15g) (Tepeleme)
  • 2 Su Bardağı Süt (400ml)
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin (15g)
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin (10g)

Servis için :
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri 36g)

Hazırlanışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Şeker ve yumurtayı büyükçe bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde köpükleşip kabarana kadar 6-8 dakika çırpın.
  • Yumurtalı karışıma unu eleyerek aktarın. Üzerine süt, şeker ve Instant Kuru Hamur Mayası’nı ekleyin.
  • Homojen bir karışım elde edinceye kadar spatula yardımıyla veya düşük devirde mikser ile çırpmaya devam edin.
  • Elde etmiş olduğunuz kek hamurunu, önceden yağlanmış kelepçeli küçük kalıpların2/3 lerini dolduracak şekilde paylaştırın. Mayalanmaları için, oda sıcaklığınca 15 dakika bekletin.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Bir sos tenceresine süt, yumurta, un ve şekeri aktarın. Yoğun bir kıvam elde edene dek, orta-kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • En son margarin ve Şekerli Vanilin’i ekleyip karıştırın ve kremayı ocaktan alın.
  • Fırından aldığınız kekleri fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekleri tırtıklı bir bıçak yardımıyla enine keserek ikiye bölün.
  • Aralarına krema sürüp, tekrar kapatın.
  • Üzerine Pudra şekeri serperek servis edin.


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre