Malzemeler
:
Hamur
için :
- 3 Çay Bardağı Un (300g)
- 1 Paket Instant Hamur Mayası (10g)
- 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
- 2 Adet Yumurta
- 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (135g)
Krema
için :
- 2 Yemek Kaşığı Un (15g) (Tepeleme)
- 2 Su Bardağı Süt (400ml)
- 1 Yumurta
- 1 Yemek Kaşığı Margarin (15g)
- 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
- 1 Paket Şekerli Vanilin (10g)
Servis
için :
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri 36g)
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
- Şeker ve yumurtayı büyükçe bir karıştırma kabına
aktarın. Mikser ile yüksek devirde köpükleşip kabarana kadar 6-8 dakika
çırpın.
- Yumurtalı karışıma unu eleyerek aktarın. Üzerine
süt, şeker ve Instant Kuru Hamur Mayası’nı ekleyin.
- Homojen bir karışım elde edinceye kadar spatula
yardımıyla veya düşük devirde mikser ile çırpmaya devam edin.
- Elde etmiş olduğunuz kek hamurunu, önceden
yağlanmış kelepçeli küçük kalıpların2/3 lerini dolduracak şekilde
paylaştırın. Mayalanmaları için, oda sıcaklığınca 15 dakika bekletin.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika
pişirin.
- Bir sos tenceresine süt, yumurta, un ve şekeri
aktarın. Yoğun bir kıvam elde edene dek, orta-kısık ateşte karıştırarak
pişirin.
- En son margarin ve Şekerli Vanilin’i ekleyip
karıştırın ve kremayı ocaktan alın.
- Fırından aldığınız kekleri fırın ızgara teli
üzerinde soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekleri tırtıklı bir bıçak yardımıyla
enine keserek ikiye bölün.
- Aralarına krema sürüp, tekrar kapatın.
- Üzerine Pudra şekeri serperek servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder