ALMAN PASTASI




Malzemeler :

Hamur için :
  • 3 Çay Bardağı Un (300g)
  • 1 Paket Instant Hamur Mayası (10g)
  • 1 Çay Bardağı Süt (100ml)
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 ½ Çay Bardağı Toz Şeker (135g)

Krema için :

  • 2 Yemek Kaşığı Un (15g) (Tepeleme)
  • 2 Su Bardağı Süt (400ml)
  • 1 Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin (15g)
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker (12g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin (10g)

Servis için :
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri 36g)

Hazırlanışı:
  • Fırınınızı önceden 180°C’ye ayarlayın ve ısıtın.
  • Şeker ve yumurtayı büyükçe bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde köpükleşip kabarana kadar 6-8 dakika çırpın.
  • Yumurtalı karışıma unu eleyerek aktarın. Üzerine süt, şeker ve Instant Kuru Hamur Mayası’nı ekleyin.
  • Homojen bir karışım elde edinceye kadar spatula yardımıyla veya düşük devirde mikser ile çırpmaya devam edin.
  • Elde etmiş olduğunuz kek hamurunu, önceden yağlanmış kelepçeli küçük kalıpların2/3 lerini dolduracak şekilde paylaştırın. Mayalanmaları için, oda sıcaklığınca 15 dakika bekletin.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Bir sos tenceresine süt, yumurta, un ve şekeri aktarın. Yoğun bir kıvam elde edene dek, orta-kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • En son margarin ve Şekerli Vanilin’i ekleyip karıştırın ve kremayı ocaktan alın.
  • Fırından aldığınız kekleri fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekleri tırtıklı bir bıçak yardımıyla enine keserek ikiye bölün.
  • Aralarına krema sürüp, tekrar kapatın.
  • Üzerine Pudra şekeri serperek servis edin.


 

Yorumlar