Malzemeler:
·
500 gr yoğurt
·
3,5 su bardağı
su
·
1 kahve
fincanı pirinç
·
Yarım su
bardağı su
·
3 diş sarımsak
·
8 dal taze
soğan sapı
·
4 dal taze
nane
·
2-3 dal
dereotu
·
1 çay kaşığı
kekik
·
3 çorba kaşığı
zeytinyağı
Hazırlanışı:
·
İlk olarak
sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.
·
Soğan saplarını
çorbanın üzeri için kullanacağız bu nedenle soğan saplarını ayırın.
·
Nane
yapraklarını ayırıp yıkayın, dereotunu ince ince kıyın.
·
Pirinci ılık
suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyin ve 1 su bardağı su ilave edin.
·
Tuzunu
ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak haşlayın.
·
Yoğurdu bir
kaseye boşaltın, üzerine kekik ve bir tutam tuz dökerek mikserle 2-3 dakika
çırparak krema kıvamını almasını sağlayın. Üzerine 3 bardak su ekleyip çırparak
ayran kıvamına getirin.
·
Haşlanmış
pirinci, zeytinyağını, sarımsak, taze nane yapraklarını ve kıyılmış dereotunu
yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.
Servis kaselerine boşalttığınız çorbayı taze soğan
sapları ile süsleyip servis yapabilirisiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder