Ana içeriğe atla

SOĞUK YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:

·        500 gr yoğurt

·        3,5 su bardağı su

·        1 kahve fincanı pirinç

·        Yarım su bardağı su

·        3 diş sarımsak

·        8 dal taze soğan sapı

·        4 dal taze nane

·        2-3 dal dereotu

·        1 çay kaşığı kekik

·        3 çorba kaşığı zeytinyağı

·        Tuz





Hazırlanışı:

·        İlk olarak sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.

·        Soğan saplarını çorbanın üzeri için kullanacağız bu nedenle soğan saplarını ayırın.

·        Nane yapraklarını ayırıp yıkayın, dereotunu ince ince kıyın.

·        Pirinci ılık suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyin ve 1 su bardağı su ilave edin.

·        Tuzunu ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak haşlayın.

·        Yoğurdu bir kaseye boşaltın, üzerine kekik ve bir tutam tuz dökerek mikserle 2-3 dakika çırparak krema kıvamını almasını sağlayın. Üzerine 3 bardak su ekleyip çırparak ayran kıvamına getirin.

·        Haşlanmış pirinci, zeytinyağını, sarımsak, taze nane yapraklarını ve kıyılmış dereotunu yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.
Servis kaselerine boşalttığınız çorbayı taze soğan sapları ile süsleyip servis yapabilirisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre