SOĞUK YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:

·        500 gr yoğurt

·        3,5 su bardağı su

·        1 kahve fincanı pirinç

·        Yarım su bardağı su

·        3 diş sarımsak

·        8 dal taze soğan sapı

·        4 dal taze nane

·        2-3 dal dereotu

·        1 çay kaşığı kekik

·        3 çorba kaşığı zeytinyağı

·        Tuz





Hazırlanışı:

·        İlk olarak sarımsakları temizleyip ince ince kıyın.

·        Soğan saplarını çorbanın üzeri için kullanacağız bu nedenle soğan saplarını ayırın.

·        Nane yapraklarını ayırıp yıkayın, dereotunu ince ince kıyın.

·        Pirinci ılık suda yıkayıp, süzün. Tencereye ekleyin ve 1 su bardağı su ilave edin.

·        Tuzunu ekleyip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak haşlayın.

·        Yoğurdu bir kaseye boşaltın, üzerine kekik ve bir tutam tuz dökerek mikserle 2-3 dakika çırparak krema kıvamını almasını sağlayın. Üzerine 3 bardak su ekleyip çırparak ayran kıvamına getirin.

·        Haşlanmış pirinci, zeytinyağını, sarımsak, taze nane yapraklarını ve kıyılmış dereotunu yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın.
Servis kaselerine boşalttığınız çorbayı taze soğan sapları ile süsleyip servis yapabilirisiniz.

Yorumlar