Malzemeler (4-6 kişilik) :
·
1 su bardağı kırmızı
mercimek
·
1 su bardağı ince bulgur
·
2 su bardağı su
·
1 su bardağı sıvı yağ
·
1 adet ince kıyılmış kuru
soğan
·
3-4 diş rendelenmiş sarımsak
·
Yarım demet maydanoz
·
3-4 dal taze soğan
·
1 yemek kaşığı domates
salçası
·
1 yemek kaşığı biber
salçası
·
Tuz
·
Karabiber
·
Pul biber
Hazırlanışı:
·
Mercimekle suyu tencereye
koyup, ocağa alın,
·
Kaynayınca altını kısıp
su bitene kadar pişirin (tencerenin dibinde su görünmeyecek fakat mercimekler sulu
olacak)
·
Mercimeklere bulguru
ilave edip, karıştırın,
·
Tencerenin kapağını kapatıp
şişmesini bekleyin,
·
Tavaya sıvı yağ ve soğanı
alıp soğanlar iyice ölene kadar kavurun,
·
Üzerine salçaları ilave edip
karıştırın,
·
Son olarak sarımsağı da
ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
·
Geniş bir yoğurma kabına beklettiğimiz
mercimek-bulgur karışımını alın,
·
Üzerine tavada hazırlamış
olduğumuz karışımı ve baharatları ekleyip, tüm malzemeler birbirine karışıncaya
kadar yoğurun (5 dk. kadar)
·
Yoğurduğumuz karışıma ince
kıyılmış taze soğan ve maydanozları ilave edip, karıştırın.
·
Şekil vererek servis
tabağına alın.
Yorumlar
Yorum Gönder