MERCİMEK KÖFTESİ


 
Malzemeler (4-6 kişilik) :

·        1 su bardağı kırmızı mercimek

·        1 su bardağı ince bulgur

·        2 su bardağı su

·        1 su bardağı sıvı yağ

·        1 adet ince kıyılmış kuru soğan

·        3-4 diş rendelenmiş sarımsak

·        Yarım demet maydanoz

·        3-4 dal taze soğan

·        1 yemek kaşığı domates salçası

·        1 yemek kaşığı biber salçası

·        Tuz

·        Karabiber

·        Pul biber

 

Hazırlanışı:

·        Mercimekle suyu tencereye koyup, ocağa alın,

·        Kaynayınca altını kısıp su bitene kadar pişirin (tencerenin dibinde su görünmeyecek fakat mercimekler sulu olacak)

·        Mercimeklere bulguru ilave edip, karıştırın,

·        Tencerenin kapağını kapatıp şişmesini bekleyin,

·        Tavaya sıvı yağ ve soğanı alıp soğanlar iyice ölene kadar kavurun,

·        Üzerine salçaları ilave edip karıştırın,

·        Son olarak sarımsağı da ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

·        Geniş bir yoğurma kabına beklettiğimiz mercimek-bulgur karışımını alın,

·        Üzerine tavada hazırlamış olduğumuz karışımı ve baharatları ekleyip, tüm malzemeler birbirine karışıncaya kadar yoğurun (5 dk. kadar)

·        Yoğurduğumuz karışıma ince kıyılmış taze soğan ve maydanozları ilave edip, karıştırın.

·        Şekil vererek servis tabağına alın.

Yorumlar