FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI




Malzemeler:

·        7 soğan

·        100 gr tereyağı

·        1 litre et suyu

·        Kekik

·        Tuz

·        Karabiber

 

Üzeri için:

·        6 dilim baget ekmek

·        1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

·        İnce kıyılmış maydanoz (tercihe göre taze kekik,taze biberiye de kullanabilirsiniz)

 

Hazırlanışı:

·        Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın.

·        Tereyağını eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun.

·        Kekik ve et suyunu ekleyin.

·        Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin.

·        Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

·        Ekmekleri fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın.

·        Kaşar peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin.

·        Çorbaları kaselere alın.

·        Üzerlerine ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin.

·        Sıcak servis yapın.




Yorumlar