·
7 soğan
·
100 gr
tereyağı
·
1 litre et
suyu
·
Kekik
·
Tuz
·
Karabiber
Üzeri için:
·
6 dilim baget
ekmek
·
1 çay bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
·
İnce kıyılmış
maydanoz (tercihe göre taze kekik,taze biberiye de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
·
Soğanların
kabuklarını soyup piyazlık doğrayın.
·
Tereyağını
eritin ve soğanları renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun.
·
Kekik ve et
suyunu ekleyin.
·
Tencerenin
kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika pişirin.
·
Tuz ve
karabiber ile tatlandırın.
·
Ekmekleri fırın
ızgarasında önlü arkalı kızartın.
·
Kaşar
peynirlerini üzerlerine serpiştirip peynir eriyinceye kadar fırında bekletin.
·
Çorbaları
kaselere alın.
·
Üzerlerine
ekmekleri yerleştirip kıyılmış maydanoz serpiştirin.
·
Sıcak servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder