Ana içeriğe atla

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ


Malzemeler:

·        6 Su Bardağı Un (600g)

·        4 Çay Kaşığı Instant Kuru Hamur Mayası (8-9g)

·        1 ½ Su Bardağı Ilık Su (300ml)

·        1 Çay Kaşığı Toz Şeker

·        2 Çay Kaşığı Tuz

·        1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı




Üzeri için:


·        1 Yemek Kaşığı Su

·        1 Yumurta

·        ¼ Çay Kaşığı Tuz

·        1 Yemek Kaşığı Çörek Otu

 

Hazırlanışı:

·        Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.

·        Unu bir karıştırma kabına eleyerek aktarın.

·        Üzerine maya, şeker ve suyun 1/3’ünü ilave edin.

·        Kıvamı kontrol ederek su ilave etmeye devam edin.

·        Hamuru, hafif çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta, maya tamamen eriyene ve kıvamını alana kadar 12-15 dakika yoğurun.

·        Instant kuru hamur mayasını önceden eritmenize gerek yoktur.

·        Yoğurarak eritip, çalıştırabilir, daha kısa sürede pratik bir şekilde sonuç alabilirsiniz.

·        Ekmek hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 60-70 dakika bekletin.

·        Mayalanan hamura bastırıp hafifletin, 10 dakika daha yoğurup 2 parçaya ayırın.

·        Her iki parçayı da ayrı ayrı, hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.

·        Açıp şeklini verdiğiniz pide hamurlarını, tekrar mayalanması için 20-25 dakika oda sıcaklığında bekletin.

·        Mayalanan hamurun yüzeyinde, bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atın.

·        Bir karıştırma kabında yumurta ve suyu çırpın. Pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık yardımı ile sürün.

·        Üzerine çörek otu serpiştirip, önceden 220°C ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre