EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ


Malzemeler:

·        6 Su Bardağı Un (600g)

·        4 Çay Kaşığı Instant Kuru Hamur Mayası (8-9g)

·        1 ½ Su Bardağı Ilık Su (300ml)

·        1 Çay Kaşığı Toz Şeker

·        2 Çay Kaşığı Tuz

·        1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı




Üzeri için:


·        1 Yemek Kaşığı Su

·        1 Yumurta

·        ¼ Çay Kaşığı Tuz

·        1 Yemek Kaşığı Çörek Otu

 

Hazırlanışı:

·        Fırınınızı önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.

·        Unu bir karıştırma kabına eleyerek aktarın.

·        Üzerine maya, şeker ve suyun 1/3’ünü ilave edin.

·        Kıvamı kontrol ederek su ilave etmeye devam edin.

·        Hamuru, hafif çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta, maya tamamen eriyene ve kıvamını alana kadar 12-15 dakika yoğurun.

·        Instant kuru hamur mayasını önceden eritmenize gerek yoktur.

·        Yoğurarak eritip, çalıştırabilir, daha kısa sürede pratik bir şekilde sonuç alabilirsiniz.

·        Ekmek hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 60-70 dakika bekletin.

·        Mayalanan hamura bastırıp hafifletin, 10 dakika daha yoğurup 2 parçaya ayırın.

·        Her iki parçayı da ayrı ayrı, hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.

·        Açıp şeklini verdiğiniz pide hamurlarını, tekrar mayalanması için 20-25 dakika oda sıcaklığında bekletin.

·        Mayalanan hamurun yüzeyinde, bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atın.

·        Bir karıştırma kabında yumurta ve suyu çırpın. Pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık yardımı ile sürün.

·        Üzerine çörek otu serpiştirip, önceden 220°C ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.

Yorumlar