Malzemeler:
·
6 Su Bardağı
Un (600g)
·
4 Çay Kaşığı
Instant Kuru Hamur Mayası (8-9g)
·
1 ½ Su Bardağı
Ilık Su (300ml)
·
1 Çay Kaşığı
Toz Şeker
·
2 Çay Kaşığı
Tuz
·
1-2 Yemek
Kaşığı Zeytinyağı
·
1 Yemek Kaşığı
Su
·
1 Yumurta
·
¼ Çay Kaşığı
Tuz
·
1 Yemek Kaşığı
Çörek Otu
Hazırlanışı:
·
Fırınınızı
önceden 220°C ayarlayıp ısıtın.
·
Unu bir
karıştırma kabına eleyerek aktarın.
·
Üzerine maya,
şeker ve suyun 1/3’ünü ilave edin.
·
Kıvamı kontrol
ederek su ilave etmeye devam edin.
·
Hamuru, hafif
çalışma unu serpiştirilmiş tezgahta, maya tamamen eriyene ve kıvamını alana
kadar 12-15 dakika yoğurun.
·
Instant kuru
hamur mayasını önceden eritmenize gerek yoktur.
·
Yoğurarak
eritip, çalıştırabilir, daha kısa sürede pratik bir şekilde sonuç
alabilirsiniz.
·
Ekmek hamurunu
yağlanmış temiz bir kaba alıp, üzerini örtün ve mayalanması için oda
sıcaklığında 60-70 dakika bekletin.
·
Mayalanan
hamura bastırıp hafifletin, 10 dakika daha yoğurup 2 parçaya ayırın.
·
Her iki
parçayı da ayrı ayrı, hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm
kalınlığında açın.
·
Açıp şeklini
verdiğiniz pide hamurlarını, tekrar mayalanması için 20-25 dakika oda
sıcaklığında bekletin.
·
Mayalanan
hamurun yüzeyinde, bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler
atın.
·
Bir karıştırma
kabında yumurta ve suyu çırpın. Pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık yardımı
ile sürün.
·
Üzerine çörek
otu serpiştirip, önceden 220°C ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder