Malzemeler:
·
2,5 su bardağı
süt
·
1,5 su bardağı
su
·
1 çorba kaşığı
pirinç unu
·
7 çorba kaşığı
toz şeker
·
1 paket
şekerli vanilin
·
2-3 çorba
kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı:
·
Tencereye süt ve
toz şekeri koyun,
·
Bir kaşıkla
karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın,
·
Diğer tarafta
bir kasenin içinde nişasta ve pirinç ununu 1,5 bardak su ile karıştırın, pürüzsüz
bir sıvı haline getirin,
·
Ocakta
kaynamaya başlayan sütün altını kısın ve nişastalı karışımı yavaşça süte
ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin,
·
Ocaktan
indirmeden önce vanilini ve damla çikolatayı ilave edin, iyice karıştırdıktan
sonra ocağı kapatıp kaselere boşaltın. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Not: Daha
pürüzsüz bir kıvam elde etmek için kıvamı koyulaşınca el blenderiyle birkaç dakika
karıştırın.
Yorumlar
Yorum Gönder